Baltic Science Network sidosryhmäseminaari 3.12.2018 Helsingissä

Baltic Science Network on EU:n Itämeri-strategian lippulaivahanke ja Interreg Baltic Sea Region-ohjelman rahoittama verkosto joka pyrkii parantamaan tiedeyhteistyötä Itämeren alueella. Baltic Science Network on vuosina 2016-2018 laatinut yhteisiä suosituksia ja toimintasuunnitelmia Itämeren koulutus- ja tutkimusyhteistyölle

Baltic Science Network-verkoston kansallisen sidosryhmäkuulemisen tavoitteena on keskustella Itämeren koulutus- ja tutkimusyhteistyötä tukevien suositusten ja toimintasuunnitelmien jalkauttamisesta Suomessa.

Sidosryhmien kuuleminen järjestetään työpajamuotoisesti maanantaina 3.12. 2018 klo 9:30 – 15:15. Kokouspaikkana on Helsinki Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki, puh. 09-7089611.

Kuulemisen kohderyhmät ovat ensisijaisesti korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten strategiasta ja kehityksestä, kansainvälisistä asioista sekä tutkimusinfrastruktuureista vastaavat henkilöt, sekä biotieteiden, hyvinvointitutkimuksen sekä fotoni- ja neutronitutkimuksen tutkimusryhmien johtajat. Työpajaan kutsutaan ministeriöiden, Suomen Akatemian ja Business Finlandin edustajia, sekä Itämeren tutkimusyhteistyöhön osallistuvia elinkeinoelämän ja säätiöiden edustajia.

Ilmoittautumiset sähköisesti osoitteessa: https://konsta.utu.fi/Default.aspx?tabid=88&tap=5263

 

Voit ladata tilaisuuden ohjelman tästä: Baltic Science Network Workshop 3.12.2018 kutsu.

 

Työpajan järjestää Turun yliopiston Baltic Science Network-hankkeen  koordinaatiotoimisto.

Baltic Science Network järjestää konferenssin Brysselissä 26.11.2018

Baltic Science Network järjestää yhdessä sisarhankkeensa Baltic TRAMin kanssa konferenssin Brysselissä 26.11.2018.

Konferenssin tarkoituksena on nostaa esiin Itämeren aluetta tiedealueena, ja kertoa laajemmalle Eurooppalaiselle yleisölle tiede- ja innovaatioyhteistyöstä Itämeren alueella. Itämeren alueella on vahvaa osaamista tieteen ja innovaatioiden alalla, ja huippuluokan tutkimusinfrastruktuurit tukevat tätä työtä.

Korkean tason puhujiin kuuluvat mm. Eva Gümbel, varaministeri Hampurin tiede-, tutkimus- ja tasa-arvoministeriöstä sekä Jurgita Petrauskienė, Liettuan opetus- ja tiedeministeri.

Tilaisuus on maksuton. Tilaisuuteen voi ilmoittautua täällä.