Kirjoittajasta

Moi!

Olen 23-vuotias biolääketieteen kandivaiheen opiskelija Turun yliopistosta, mutta opiskelen tällä hetkellä kuitenkin päätoimisesti journalistiikkaa Tampereen yliopistossa. Haaveilen tulevaisuudessa tiedetoimittajan urasta ensisijaisesti lääketieteen, ravitsemuksen ja psykologian parissa. Vaihdoin alaa lääkiksestä journalismiin, koska labrahommat eivät tuntuneet omalta jutulta, enkä halunnut keskittyä niin spesifisti vain yhteen alaan. Koin myös, että toimittajana pääsisin ehkä toteuttamaan itseäni paremmin haluamallani tavalla.

Edellä mainittujen alojen ohella minua kiinnostaa myös teknologia, politiikka, historia, kulttuuri ja moni muu aihepiiri. Lisäksi haluaisin parantaa valokuvaajan taitojani sekä ehkä myöhemmin kirjoittaa ja julkaista (tieto)kirjoja aiheista ja ideoista, jotka ovat minulle tärkeitä. Blogissani pyrin kuitenkin keskittymään nimen mukaisesti aivojen ja mielen toimintaan sekä teknologiaan, joka liittyy jollain tavoin näihin teemoihin.

Kuitenkin olen huomannut vähän tahtomattanikin siirtyväni tiedetekstistä enemmän mielipidekirjoituslinjalle. Aion vastedeskin kirjoittaa kolumneja ja muita tekstejä, joissa otan kantaa asioihin, koska se tuntuu minusta luontevalta ja helpolta tavalta kirjoittaa. Lisäksi haluan blogini varsinaisen aiheen ohella ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin tapahtumiin ja ilmiöihin sekä linkittää muutenkin oppimiani asioita ympäröivän maailman muihin tapahtumiin ja konteksteihin. Mielestäni ne ovat kaikki osa laajempaa kokonaisuutta, jossa eri tieteet ja aihepiirit sekä myöskin esimerkiksi kulttuuri ja taide tukevat toinen toisiaan.

Toivottavasti viihdyt blogissani!

:llä Sanna Niittykoski

ig/vsco/twitter: sannaemm(m)