Satama on yhteinen työpaikka, jossa työskentelevät henkilöt edustavat eri organisaatioita, kansallisuuksia ja kulttuureita. Siellä on siksi myös työturvallisuuden kannalta useita kriittisiä rajapintoja, joiden sujuvuus on tärkeä osa turvallista työympäristöä. Työturvallisuus on henkilöstöön kohdistuvien riskien hallintaa ja työnteon turvallisuuden ylläpitoa ja kehittämistä. Yhteisellä työturvallisuuskulttuurilla on suuri merkitys työturvallisuuden saavuttamisessa.

Tapaturmaton satama on vuoden 2019 tilaisuuden teemana. Aihetta haasteineen käsitellään työturvallisuuden, yhteisen työpaikan ja eri toimijoiden näkökulmasta. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Tilaisuus on suunnattu kaikille satamassa toimiville ja satamasidonnaisiin kuljetusketjuihin liittyvissä tehtävissä työskenteleville. Kuljetusketjuja ja satamatoimintoja tarkastellaan erityisesti työturvallisuusnäkökulmasta.

Aikaisemmat tilaisuudet:
28.9.2015 Työturvallisuuskulttuuri – Satama yhteisenä työpaikkana
4.10.2016 Työturvallisuuskulttuuri satamassa – Turvallinen liikkuminen yhteisellä työpaikalla
4.10.2017 Työturvallisuuskulttuuri satamassa – Turvallinen kuljetusketju yhteisellä työpaikalla

Osallistumismaksu on 100 € + alv. kattaen koulutuksen, sähköisen luentomateriaalin ja ohjelmaan merkityt tarjoilut. Mikäli organisaatiosta osallistuu useampi henkilö, ja laskutus tapahtuu samalla laskulla, on alennus osallistumismaksusta 20 % toisesta osallistujasta lähtien. Verkkomaksulla voi maksaa vain normaalihintaisen osallistumisen. Alennetut osallistumismaksut laskutetaan erikseen.

Opiskelijoille on varattu 10 maksutonta paikkaa, jotka jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkojen täytyttyä voi liittyä jonotuslistalle peruutuksien varalta. Opiskelijailmoittautuminen tämän linkin kautta. Otathan opiskelijakortin mukaasi.

Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän 8.1.2019 jälkeen.

Ilmoittautumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Peruuttamatta poisjääneiltä veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutuksen sijaan on mahdollista lähettää toinen osallistuja tilalle.

Ilmoittautuminen viimeistään 8.1.2019 tämän linkin kautta.

Lisätiedot:
Erikoissuunnittelija Anne E. Suominen, 040 779 9494, anelsu@utu.fi

Tilaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat: