• näkökohtia laivan suunnitteluun ja operointiin

Kulttuurikeskus Hanasaari, Hanasaarenranta 5, Espoo

Vuosi 2020 toi esille terveysuhat entistä laajempana myös laivansuunnitteluun ja -rakentamiseen sekä varsinkin matkustajaliikenteeseen. Uusia keinoja ja teknologioita tarvitaan, jotta merenkulku pysyisi turvallisena myös tulevaisuudessa niin matkustajille kuin miehistölle. Luentopäivien aikana käsitellään näitä sekä muita turvalliseen laivamatkailuun liittyviä asioita, kuten palo- ja kyberturvallisuutta.

Laiva-alan luentopäivät ovat osa koulutussarjaa, jolla käsitellään laivatekniikan keskeisiä ja ajankohtaisia aihepiirejä. Aihepiirien valintaa ja luentopäivien sisältöä ohjaa Meriteollisuus ry:n täydennyskoulutustoimikunta, jossa ovat edustettuina maamme telakka- ja meriteknologiateollisuus, varustamot, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Merivoimat, VTT sekä Aalto-yliopisto. Tilaisuudet järjestää Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus.

Ilmoittautumiset viimeistään 4.5.2021 tällä linkillä.
Osallistumismaksu on 770 €.
Osallistumismaksu sisältää jaettavan aineiston sekä ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit. Koulutuksiimme lisätään arvonlisävero 24%.

Luentopäivät järjestetään Hanasaaren kulttuurikeskuksen tilavassa luentosalissa, jossa turvavälit järjestyvät helposti. Lue lisää poikkeusajan järjestelyistä Hanasaaressa tästä.

Tilaisuus järjestetään ensijaisesti lähitilaisuutena mutta osallistuminen on mahdollista myös etäyhteyden kautta. Hinta on tällöin 670 € + alv 24%. Ilmoittautumiset oikealla palstalla olevan ilmoittautumislinkin kautta. Maininta etäosallistumisesta kohtaan “terveiset järjestäjälle”. Järjestelmä näyttää hinnaksi normaalihinnan mutta huomioimme etäosallistumisen laskutuksessa.

Ilmoittautumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Peruuttamatta poisjääneiltä veloitetaan koko osallistumismaksu, ja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 200 € peruutusmaksu. Mikäli peruutus tapahtuu kolme arkipäivää ennen tilaisuuden alkua tai sen jälkeen, veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutuksen sijaan on mahdollista lähettää toinen osallistuja tilalle. Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Lisätietoja Marja Luomanen, marja.luomanen@utu.fi, p. 040 7799 485.

Tiistai 18.5.

9.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Puheenjohtajana: professori Pentti Kujala, Aalto-yliopisto

10.00 RAKENNA LUOTTAMUSTA KYKYYSI PITÄÄ HENKILÖKUNTASI JA MATKUSTAJASI TERVEENÄ – DNV GL MyCareTM
Curt Ruokolahti, Business Development Manager, DNV GL Finland Oy

10.30 AVAIN KORONATURVALLISEEN LAIVAAN: HAZOP-RISKIENKARTOITUS
Jan-Erik Räsänen, Head of New Technologies, Foreship Ltd

11.00 KORONAVIRUKSEN TARTUNTAREITIT JA NIIDEN KATKAISEMINEN LAIVAMATKOILLA
Ilpo Kulmala, Principal Scientist, VTT Oy

11.30 Tauko

11.45 VIRUKSEN LEVIÄMINEN ILMATEITSE AEROSOLIMUODOSSA: 3D-MALLINNUSTUTKIMUS
Ville Vuorinen, apulaisprofessori, Aalto-yliopisto

12.15 ILMASTOINTIRATKAISUT TURVALLISEEN LAIVAMATKAAN
Mika Kirjavainen, Director, Technology, Halton Marine Oy

12.45 Lounas

13.45 TURVALLINEN JA AUTOMAATTINEN PINTADESINFIONTI SINISEN VALON AVULLA
Jarmo Ikonen, LED Tailor Oy

14.15 VALOKATALYYSIPINNOITUKSET BAKTEERIEN JA VIRUSTEN TORJUNNASSA
Jukka Laks, toimitusjohtaja, Nanoksi Finland Oy

14.45 Kahvi

15.15 NN

15.45 LAIVOJEN TURVALLISUUS MATKUSTAJAN SILMIN – HAVAINNOISTA KOHTI KÄYTTÄYTYMISTÄ
Markus Ahola, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto

13.15 TEHON JA TURVALLISUUDEN KOHTAAMINEN ARKTISESSA RISTEILIJÄSSÄ
Tommi Heikkilä, Project Engineer, Naval Architect, Helsinki Shipyard Oy

13.45 ÄLYKKÄIDEN JÄRJESTELMIEN ROOLI JA VASTUUNJAKO PÄÄTÖKSENTEKOPROSESSISSA
Eero Lehtovaara, Head of Regulatory and Public Affairs, ABB Oy, BL Marine and Ports

14.15 Kahvi

14.45 INTERGRATED STRENGTH AND STABILITY – SOME RECENT ADVANCES
– The dynamic response of ships subject to collision and grounding –
lessons from project FLARE, Spyros Hirdaris, Associate Professor, Aalto University
– Advanced damage stability assessment for passenger ships, Pekka Ruponen, Lead Research Engineer, D.Sc. (Tech), NAPA Oy / Professor of Practice, Aalto University

15.30 MARITIME CYBER SECURITY
Kim Halavakoski, Cyber Security Expert, Deductive Labs Ab

16.00 Päivän päätös

Ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Majoitus

Järjestäjä on varannut osallistujille majoituskiintiön Kulttuurikeskus Hanasaareen ajalle 18.-19.5.2021.
Kiintiö ja sopimushinnat (1hh 128 € /vrk, 2 hh 146 / vrk) ovat voimassa 2.5.2021 asti. Mainitse
varatessasi kiintiön tunnus “Turvallinen laivamatka”. Varaukset pyydetään tekemään suoraan hotelliin.

Osoite: Kulttuurikeskus Hanasaari, Hanasaarenranta 5, Espoo
Varaukset: myyntipalvelu@hanaholmen.fi