Pääkaupunkiseudulla järjestettävässä koulutuksessa perehdytään lainsäädäntöön, eri osapuolten vastuisiin ja velvoitteisiin sekä oikeudellisiin kysymyksiin.  Lähettäjän, rahdinkuljettajan ja vastaanottajan vastuuta eri tilanteissa tarkastellaan sekä palvelun tuottajan että ostajan näkökulmasta. Huomiota kiinnitetään pakkaamiseen, suojaukseen, riskeiltä suojautumiseen ja vahingontorjuntaan kuljetusten ja varastoinnin aikana unohtamatta lastiturvallisuus- ja kuormanvarmistusnäkökohtia. Luentojen aikana käydään läpi erilaisia vahinkotilanteita, kuljetusvahinkojen käsittelyä ja korvaamista. Puheenvuoroissa tuodaan esille asiakirjoja, kauppa- ja kuljetussopimuksissa käytettäviä ehtoja, niiden keskinäistä suhdetta ja vastuun siirtymistä. Käytännönläheisyyttä tuodaan alan toimijoiden puheenvuorojen kautta.

Koulutus soveltuu kaikille meri- ja maantiekuljetusten ja niihin liittyvien erilaisten tehtävien, vastuukysymysten ja sopimusten parissa työskenteleville.

Ohjelma julkaistaan alkuvuodesta 2019.

Koulutus on osa Kuljetusvastuu -koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuuteen kuuluvat lisäksi 25.4.2019 Toimituslausekkeet ja 23.5.2019 Kuljetussopimus ja -asiakirjat. Voit osallistua koko kokonaisuuteen tai vain osaan siitä, sillä koulutuspäivät toimivat myös erillisinä koulutuksina.

Lisätiedot:
Erikoissuunnittelija Anne E. Suominen, 040 779 9494, anelsu@utu.fi

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen Kuljetusvastuu -koulutukseen tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.3.2019.

Osallistumismaksu:
Kuljetusvastuu -tapahtuman osallistumismaksu on 690 € + alv. Osallistumismaksu kattaa koulutuksen, luentomateriaalin ja ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit. Kuljestusvastuu -koulutuskokonaisuuteen osallistuessaan osallistuja voi vapaasti valita päivät, joihin osallistuu. Useampaan koulutukseen osallistuminen huomioidaan osallistumismaksussa seuraavasti: 1 pv 440 €, 2 pv 690 €, 3 pv 990 € ja 4 pv 1300 € + alv.

Mikäli organisaatiosta osallistuu useampi henkilö yhdellä laskulla samaan laskutusosoitteeseen, on organisaation mahdollista saada kolmannesta osallistujasta lähtien osallistumismaksusta 25 % alennusta. Verkkomaksulla voi maksaa vain normaalihintaisen osallistumisen. Osallistumismaksu laskutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, ja alennukset huomioidaan automaattisesti.

Ilmoittautumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Peruuttamatta poisjääneiltä veloitetaan koko osallistumismaksu, ja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan peruutusmaksu (100€/päivä). Mikäli peruutus tapahtuu kolme arkipäivää ennen tilaisuuden alkua tai sen jälkeen, veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutuksen sijaan on mahdollista lähettää toinen osallistuja tilalle. Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.