TKI-iltapäivä kokoaa yhteen yrityksiä, oppi- ja tutkimuslaitoksia sekä muita toimijoita Turun yliopiston Rauman kampukselle.

Aika: 5.3.2020 klo 12:00-16:00
Paikka: Aino Pohjanoksa -sali, Turun yliopiston Rauman kampus, kirjastorakennuksen 2. kerros, Seminaarinkatu 1, Rauma
Ilmoittautuminen tämän linkin kautta
Ei osallistumismaksua

Turun yliopistossa alkavat DI-koulutukset, käsityökasvatuksen tarjoamat mahdollisuudet teknologiaoppimiseen ja käytettävissä olevat nykyiset ja tulevat oppimisympäristöt ovat TKI-iltapäivän teemoja. Tilaisuudessa kuullaan yritys- ja elinkeinoelämän ja oppilaitosten puheenvuoroja. Tavoitteena on motivoida yrityksiä ja oppi- ja tutkimuslaitoksia yhteistyöhön. Erityisesti teknologia-alojen osaajapulaan pyritään vastaamaan innostamalla nuoria hakeutumaan teknisen alan koulutukseen eri koulutusasteilla.

Iltapäivän aikana on mahdollisuus tutustua Teknikan työsaleihin ja helmikuussa peruskorjauksen jälkeen käyttöön otetun Tornin tiloihin. Eri oppi- ja tutkimuslaitokset ovat tervetulleita esittelemään esittelypisteille omia oppimisympäristöjään ja mahdollisuuksia, joita yritykset voisivat hyödyntää esimerkiksi innovaatioiden kehittämisessä ja testaamisessa. Toivottavasti iltapäivä innostaa yrityksiä myös TKI-yhteistyöhön oppi- ja tutkimuslaitosten kanssa.

Tulosta tästä tarkempi ohjelma

Tervetuloa
Anne E. Suominen, erikoissuunnittelija, Turun yliopisto

Turun yliopiston DI-koulutus – yritysyhteistyö & opintopolut
Mika Hannula, vararehtori, Turun yliopisto

Käsityökasvatuksen tarjoamat mahdollisuudet teknologiaoppimiseen
Eila Lindfors, professori, Turun yliopisto

Työpaikalla tapahtuva oppiminen
Kari Toivonen, koulutuspäällikkö, Logistiikka, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Kehittyvät oppimisympäristöt ja yritys-oppilaitosyhteistyö
Anssi Pajala, lehtori, Logistiikan ja Merenkulun osaamisalue, Satakunnan AMK, Rauma

Innovatiivisia osaajia teknologia-aloille – MyTech
Eija Laine, yhteyskoordinaattori, Teknologiateollisuus ry

Osaava työvoima, kilpailukyky ja TKI-yhteistyö
Antti Simula, toimitusjohtaja, Rauman RS-Rakennus Oy
Rauman Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja

Ari-Pekka Vanamo, tehtaanjohtaja, Metsä Fibre, Rauman tehdas,
Rauman kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja

Kari Härkönen, toimitusjohtaja, YardMate Oy

Käsityönopettaja teknologiaoppimisen asiantuntijana perusopetuksessa
Jenni Laaksonen ja Juuso Virta, Rauman TK-Kilta ry

TEKNOLOGIAOPPIMISEN YMPÄRISTÖT KLO 15–16
Tutustuminen käsityökasvatuksen teknologiaoppimisen ympäristöihin ja Tornin uusiin tiloihin henkilökunnan ja opiskelijoiden johdolla. Esittelykierrokset lähtevät klo 15:15 ja klo 15:30

ESITTELYPISTEET KLO 12–16
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova
Oppilaat yrittäjinä Rauman Normaalikoulu 7 lk – Mestar & RNK Design Company – Rauman normaalikoulun oppilaat

Smart Urban Business -tutkimusryhmä, Satakunnan Ammattikorkeakoulu
STEAM Turku & 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt – Turun kaupunki
Turun yliopiston DI-koulutus ja käsityön aineenopettajakoulutus, Innokomp, Innoplay, SataDiLogis – Turun yliopisto

Jos haluat varata esittelypisteen esitelläksesi oppi- tai tutkimuslaitoksen oppimisympäristöjä tai tki-toimintaan soveltuvia tiloja, niin olethan yhteydessä Anne E. Suomiseen, anelsu@utu.fi, 040 779 9494.

TKI-iltapäivä on osa SataDiLogiksen toimintaa. Tavoitteena on kuljetuslogistiikan turvallisuuden ja elinkeinotoiminnan edellytysten parantaminen Satakunnassa maakunnan rajat ylittävän tki-yhteistyön pohjalta hyödyntäen pelillistämistä, digitalisaatiota, automatisaatiota ja tekoälyä. Lisäksi tavoitteena on edistää ja vahvistaa kuljetusturvallisuuteen liittyviä verkostoja ja niiden kansainvälistymistä. Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.

Lisätiedot: Anne E. Suominen, anelsu@utu.fi, 040 779 9494

www.satadilogis.fi