Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, Turku

Koulutus tarjoaa asiantuntijaesityksiin perustuvan perehdyttävän tietopaketin merenkulku- ja satama-alasta niihin liittyvissä tehtävissä jo toimiville tai alalle siirtyville henkilöille. Aiheina ovat kauppamerenkulun peruskäsitteet ja säädökset, alan keskeiset toimijat, varustamotoiminta ja rahtimarkkinat. Omana kokonaisuutenaan tutustutaan satamajärjestelmään, satamien toimintaympäristöön ja sidosryhmiin. Myös monimuotoinen meriklusteri, laivojen uudet käyttövoimat ja ympäristövaikutukset soveltuvin osin sekä erilaiset uudet tekniset ratkaisut ja niiden mukanaan tuomat muutokset tulevat tutuiksi luentojen kautta. Käytännönläheisyyttä aihealueeseen tuo vierailu Rolls-Roycen autonomisen merenkulun T&K-yksikköön.

Koulutus on suunnattu aihepiirien yrityksissä ja organisaatioissa työskenteleville. Se sopii hyvin myös laajasti ulkomaankaupan, logistiikan, huolinnan ja teollisuuden kuljetusten parissa työskenteleville. Koulutus tarjoaa lisäksi erinomaisen mahdollisuuden päivittää osaamista.

Merenkulun ja satamatoimintojen perusteet -esite

Ilmoittautuminen viimeistään 18.2.2019 tämän linkin kautta.

Lisätiedot: Erikoissuunnittelija Anne E. Suominen, 040 779 9494, anelsu@utu.fi

Tulosta ohjelma

TIISTAI 5.3.2019

9:00 Ilmoittautuminen ja kahvi
Original Sokos Hotel Hamburger Börs, Kauppiaskatu 6, Turku

9:30 Vierailu yhteiskuljetuksella Rolls-Roycen autonomisen merenkulun T&K-yksikköön

Digitalisaatio merenkulussa
R&D Project Manager Anssi Lappalainen,
Remote and Autonomous Projects, Ship Intelligence, Rolls-Royce Marine

11:30 Paluu koulutuspaikalle ja lounas

12:30 Kauppamerenkulun toimintaympäristö ja käsitteistö
– merenkulun keskeiset käsitteet
– alustyypit ja liiketoimintamuodot
– merikuljetusmarkkinat ja liikenne
– kauppamerenkulun hallinto ja maaorganisaatiot
katsaus merilainsäädäntöön ja keskeisiin säädöksiin
Marko Löytökorpi, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

14:45 Kahvi

15:15 Talvimerenkulun merkitys ja haasteet
Marko Löytökorpi, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

16:15 Monimuotoinen meriklusteri
Erikoistutkija Tapio Karvonen, Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus

17:00 Koulutuspäivä päättyy

KESKIVIIKKO 6.3.2019

9:00 Kahvi

9:30 Meriliikenteen viranomaistoimijat ja meriliikenne Suomessa
Yksikön päällikkö Simo Kerkelä, Liikennevirasto, Meriväyläyksikkö

10:15 Satamien rooli ja satamajärjestelmä &
Sataman operatiivinen toiminta – satamaoperaattori kuljetusketjussa

Toimitusjohtaja Matti Esko, Oy Hangö Stevedoring Ab

11:30 Lounas

12:30 Huolinta ja logistiikkapalvelut osana meriliikennettä
Managing Director Erkki Valtonen, Blue Water Shipping Finland

13:15 Varustamotoiminta – meriliikenne osana kuljetusketjua
Kaupallinen johtaja Staffan Herlin, Finnlines Plc

14:00 Kahvi

14:30 Säädökset, sopimukset, vastuut ja asiakirjat merisidonnaisessa logistiikassa
Asianajaja Turo Sumu, Procopé & Hornborg Asianajotoimisto Oy

15:30 Laivojen uudet käyttövoimat ja ympäristövaikutukset
Projektipäällikkö Johanna Yliskylä-Peuralahti, Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus

16:15 Loppukeskustelu ja koulutuksen päätös klo 16:30

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Ilmoittautuminen ja hinta

Tapahtuman osallistumismaksu on 690 € + alv. Osallistumismaksu kattaa koulutuksen, luentomateriaalin ja ohjelmaan merkityt lounaat ja kahvit.

Ilmoittautuminen viimeistään 18.2.2019 tämän linkin kautta.

Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Mikäli organisaatiosta osallistuu useampi henkilö yhdellä laskulla samaan laskutusosoitteeseen, on organisaation mahdollista saada kolmannesta osallistujasta lähtien osallistumismaksusta 25 % alennusta. Verkkomaksulla voi maksaa vain normaalihintaisen osallistumisen. Alennetut osallistumismaksut laskutetaan erikseen. Osallistumismaksu laskutetaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Ilmoittautumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Peruuttamatta poisjääneiltä veloitetaan koko osallistumismaksu, ja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 200 euron peruutusmaksu. Mikäli peruutus tapahtuu kolme arkipäivää ennen tilaisuuden alkua tai sen jälkeen, veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutuksen sijaan on mahdollista lähettää toinen osallistuja tilalle.

Majoittuminen

Osallistujille on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Hamburger Börs -hotellista. Kiintiöhinta on voimassa 12.2.2019 klo 20:00 asti ja majoituksen voi varata 4.-6.3.2019 väliselle ajalle haluamilleen päiville. Osallistujat varaavat ja maksavat itse majoituksen. Maksutapana hyväksytään käteinen, pankkikortti tai luottokortti.

Huonehinnat:
1hh á 92 €/huone/yö
2hh á 102€/huone/yö

Huonehinta sisältää runsaan buffetaamiaisen (alv 14 %), huoneosuuden alv:n (10%), sekä saunan ja Hamburger Börsissä uima-altaan käytön. Huonehinta on netto eli ei sisällä matkatoimistokomissiota.

Majoittuvien asiakkaiden lisäetuna avainkorttia esittämällä:
– 5-10% alennus Sokos Wiklundin normaalihintaisista tuotteista
– 10% alennus Wiklundin apteekin vapaan kaupan tuotteista

Varaukset: Sokos Hotels Myyntipalvelusta
Keskusmyyntipalvelu palvelee varausasioissa ma-pe klo 8.00-20.00.
Puhelin: +35820 1234 600 / yksittäiset huonevaraukset
Sähköposti: sokos.hotels@sok.fi
Varausta tehtäessä on mainittava kiintiötunnus ”MKK/MSP” erikoishinnan takaamiseksi.

Erikoissuunnittelija Anne E. Suominen, 040 779 9494, anelsu@utu.fi