Å-sali, Scandic Hotel Julia, Turku

Tule mukaan kuulemaan uusinta tietoa asiantuntijoilta sekä keskustelemaan tulevaisuuden merenkulusta! Luentopäivillä käsitellään tulevia päästövaatimuksia sekä ratkaisuja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Ensimmäinen luentopäivä painottuu tuoreeseen ja tulevaan sääntelyyn, tiiviisti koostettuna. Toisena päivänä keskitytään teknisiin ratkaisuihin. Aiheina ovat mm. energiatehokkuus, vaihtoehtoiset polttoaineet ja voimanlähteet, operatiiviset toimenpiteet sekä käytännön ratkaisut.

Laiva-alan luentopäivät ovat osa koulutussarjaa, jolla käsitellään laivatekniikan keskeisiä ja ajankohtaisia aihepiirejä. Aihepiirien valintaa ja luentopäivien sisältöä ohjaa Meriteollisuus ry:n täydennyskoulutustoimikunta, jossa ovat edustettuina maamme telakka- ja meriteknologiateollisuus, varustamot, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Merivoimat, VTT sekä Aalto-yliopisto. Tilaisuudet järjestää Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus.

Ilmoittautumiset 17.11.2021 mennessä tällä linkillä.
Osallistumismaksu on 770 €.
Osallistumismaksu sisältää jaettavan aineiston sekä ohjelmassa mainitut lounaat ja kahvit. Koulutuksiimme lisätään arvonlisävero 24%.

Tilaisuus toteutetaan ensisijaisesti lähitilaisuutena mutta on mahdollista osallistua siihen myös etäyhteyksin. Hinta on tällöin 670 € + alv. Ilmoittautumislomake antaa hinnaksi vain lähitilaisuuden hinnan mutta mainitse asiasta “terveiset järjestäjälle” -kohdassa niin huomioimme asian.

Ilmoittautumisen peruutuksen voi tehdä kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Peruuttamatta poisjääneiltä veloitetaan koko osallistumismaksu, ja viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 200 € peruutusmaksu. Mikäli peruutus tapahtuu kolme arkipäivää ennen tilaisuuden alkua tai sen jälkeen, veloitetaan koko osallistumismaksu. Peruutuksen sijaan on mahdollista lähettää toinen osallistuja tilalle. Vahvistus tilaisuuden toteutumisesta ja tietoa käytännön järjestelyistä lähetetään viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Lataa ohjelman tulostettava pdf-versio tästä

Keskiviikko 1.12.2021

9.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

Päivän puheenjohtajana neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen, LVM, Ilmasto- ja ympäristöyksikkö

10.00 TAVOITTEET JA KEINOT MERILIIKENTEEN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMISEKSI – IMO, EU JA SUOMI
Neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen, LVM, Ilmasto- ja ympäristöyksikkö

10.45 IMON MÄÄRÄYKSET MERILIIKENTEEN KASVIHUONEKAASUPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMISEKSI
Erityisasiantuntija, TkT Satu Hänninen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

11.30 Tauko

11.45 EEDI- JA EEXI –MÄÄRÄYSTEN HAASTEET
Johtava asiantuntija Jorma Kämäräinen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

12.30 Lounas

13.30 KOHTI HIILINEUTRAALEJA LAIVOJA; ESIMERKKEJÄ PILOTTIHANKKEISTA MAAILMALLA
Toimitusjohtaja Elina Andersson, Meriteollisuus ry

14.00 HIILINEUTRAALI MERENKULKU: MIKÄ ON SATAMAN ROOLI?
Kestävän kehityksen päällikkö Andreas Slotte, Helsingin Satama Oy

14.30 Kahvi

15.00 SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMISEN VALVONTA
NN, Traficom

15.30 TUULIAVUSTEISTEN PROPULSIOJÄRJESTELMIEN SÄÄNTÖKEHITYS JA RISKIENHALLINTA
Janne Valkonen, Senior Consultant, Safety, Risk & Reliability, DNV Finland Oy Ab

16.00 CASE MERIAURA – SUUNNITELMA KOHTI HIILINEUTRAALIA MERENKULKUA
Jussi Mälkiä, President, Meriaura Group

16.30 Päivän päätös

Torstai 2.12.2021

9.00 LAIVAN ENERGIANKULUTUKSEN ANATOMIA
Mia Elg, R&D Manager, Deltamarin Oy

9.45 Kahvi

10.15 ILMASTOINNIN ENERGIATEHOKKUUS
Mika Kirjavainen, Director, Technology & R&D, Halton Marine Oy

10.45 NÄKÖKULMIA MERENKULUN ENERGIAVAIHTOEHTOIHIN
Professori Martti Larmi, Aalto-yliopisto

11.15 Lounas

12.15 LAIVAMOOTTORIT JA POLTTOAINEET
Kaj Portin, General Manager, Sustainable Fuels & Decarbonization, Wärtsilä Finland Oy

12.45 SÄHKÖENERGIAN VARASTOINTI LAIVOISSA
NN

13.15 TUULIVOIMAN HYÖDYNTÄMINEN LAIVOISSA
Antti Yrjänäinen, Design Manager, Elomatic Oy

13.45 Kahvi

14.15VIHREÄN POLTTOAINEEN VALMISTUS
Ted Bergman, Vice President, Offshore Energy, Elomatic Oy

14.45 CURRENT DIRECT – SWAPPABLE BATTERY SYSTEM APPROACH FOR INLAND WATERWAYS AND COASTAL SHIPPING
Jan-Erik Räsänen, Chief Technology Officer, Foreship Ltd

15.15 Päätös

Ohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Lisätietoja Marja Luomanen, marja.luomanen@utu.fi, p. 040 7799 485.

Majoittuminen

Osallistujille on varattu majoituskiintiö Scandic Hotel Juliasta, josta majoittujat voivat varata ja maksaa itse majoituksen 17.11.2021 mennessä.

1hh 92 euroa / huone / yö

Varaukset voi tehdä varaustunnuksella BMKK01122
osoitteesta: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BMKK011221, puhelimitse +358 2 336000 tai sähköpostilla hotellin vastaanotosta julia@scandichotels.com