Koulutus on tarkoitettu meriteollisuudesta, meri-, satama- ja logistiikka-alasta kiinnostuneille henkilöille, jotka ovat suorittaneet korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinnon, aiemman opistoasteen tutkinnon, muun soveltuvan korkeakoulututkinnon tai vastaavan osaamisen muulla tavoin saavuttaneille.

30 opintopisteen laajuinen koulutus suoritetaan 1,5 vuoden aikana.

Koulutuksessa on lähipäiviä oppilaitoksissa, mutta se on mahdollista suorittaa myös etäopiskeluna.

OKM:n rahoittama ja opiskelijoille ilmainen koulutus koostuu merialan uusimmista aiheista sekä logistiikan, että tekniikan puolelta.

Merialan erikoistumiskoulutuksen tuottavat viisi merialan oppilaitosta:
Turun yliopisto Teknillinen tiedekunta
Turun yliopisto Brahea keskus / MKK
Satakunnan ammattikorkeakoulu
Yrkehögskolan Novia
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Koulutuksen sisältö:

Syksy 2021
1. Meriklusterin kokonaisuus ja aloitushaastattelu 5 op., MKK

Kevät 2022

1. Merenkulun uudet teknologiat 5 op., SAMK
  2. Johdatus merenkulun ja satamatoimintojen kyberturvallisuuteen 5 op., XAMK

Syksy 2022

1. Autonomous Vessels – Automation 5 op., Novia
  2. Mentorointi 2 op. , MKK
  3. Harjoitustyökurssi 5 op. TY, Teknillinen tiedekunta

Kevät 2023

1. Loppuraportti ja loppuhaastattelu 3 op., MKK

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Hakuaika alkaa 3.5.2021 ja päättyy 30.9.2021.

Hakulomakkeessa vastataan lyhyesti kysymyksiin:

1. Miksi haet erikoistumiskoulutukseen ja mitä hyötyä sen suorittamisesta on työyhteisöllesi?
  2. Mitä hyötyä erikoistumiskoulutuksen suorittamisesta on oman asiantuntijuutesi kehittymiselle?

Hakemukseen tulee liittää (esim. skannattuna) seuraavat dokumentit:

• tutkintotodistus/-todistukset, josta hakuedellytyksenä oleva koulutus käy ilmi – CV, josta aikaisempi työkokemus käy ilmi

Valintamenettely
Osallistujat valitaan hakukriteerit täyttävistä hakijoista koulutustaustan, työkokemuksen ja hakulomakkeen kysymyksiin saatujen vastausten perusteella.

Tulosten julkaiseminen ja opiskeluoikeuden käyttö
Valinnan tulos julkaistaan viimeistään 15.10.2021 ja siitä tiedotetaan hakeneille sähköpostitse hakulomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen.

Mikäli peruutuksia tulee, lähetetään varasijalta koulutukseen valitulle tieto hyväksymisestä sähköpostitse hakulomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen.
Valintaan tyytymätön voi osoittaa perustellun, kirjallisen oikaisupyynnön teknilliselle tiedekunnalle 14 päivän kuluessa tulosten julkaisemisesta.

Lisätietoja
Koulutukseen hyväksytyn on ilmoitettava 15.11.2021 mennessä opiskelupaikan vastaanottamisesta tai peruuttamisesta lomakkeella. Linkki lomakkeeseen lähetetään hyväksymissähköpostin mukana.
Mikäli vahvistusta ei saada 15.11.2021 mennessä, katsotaan hyväksytyn luopuneen opiskelupaikastaan. Paikan vastaanottaneille perustetaan opiskeluoikeus Turun yliopiston teknillisen tiedekunnan opiskelijaksi.

Koulutuksen sisältö, suorittaminen ja opiskelijavalinta:

koulutuspäällikkö Eija Velin, eija.velin@utu.fi, p. 050 5311600