Tervetuloa lukemaan Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen blogia!

Kuva: Tommi Pohjakallio

Blogia ylläpitävät ja päivittävät tutkimuslaitoksen henkilökunta ja tutkijat ja sen tarkoituksena on sukeltaa tutkimuslaitoksen toimintaan ja yli 50-vuotiseen historiaan Seilin saarella.

Blogi on suunnattu suurelle yleisölle, kaikille tutkimuksesta, Itämerestä, saaristosta ja Seilin saaresta kiinnostuneille. Blogissa kerromme monipuolisesta toiminnastamme Seilin saarella, ajankohtaisista tutkimusprojekteista, opetuksesta kuin myös Itämeren ja Saaristomeren tilasta. Blogia seuraamalla pääset myös kurkistamaan millaista on tutkijan arki Seilin saarella.

Blogista löytyy erillinen kieliversio sekä suomelle ja englannille. Voit tutustua blogin englanninkieliseen versioon täällä. Sivuston pitäisi automaattisesti päätellä onko selain suomenkielinen, mutta jos sivu on on edelleen englanninkielinen, voit vaihtaa kieltä helposti Kieli-linkkien alta.

Tietoja Saaristomeren tutkimuslaitoksesta

Saaristomeren tutkimuslaitos on osa Turun yliopiston Biodiversiteettiyksikköä. Tutkimuslaitoksen kenttäasema sijaitsee Seilin saarella (Nauvo, Parainen), joka on tunnettu paitsi kauniista luonnostaan niin myös mielenkiintoisesta historiastaan sairaala-saarena. Tutkimuslaitos on toiminut Seilissä ympärivuotisesti jo vuodesta 1964 lähtien. Tutkimuslaitoksella on myös toimisto Turussa, Turun yliopiston kampusalueella.

Tutkimuslaitoksen toiminta keskittyy Saaristomeren ja Itämeren alueen monitieteelliseen tutkimukseen, jonka keskiössä on erityisesti meriympäristön tilan pitkäaikaisseuranta. Suurin osa tutkimuksesta tehdään yhteistyössä muiden yliopistojen ja laitosten kanssa. Laitoksen oma tutkimus koostuu pääasiassa Saaristomeren biologista ja geologista tilaa tutkivista projekteista. Tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille tutkimuslaitos tarjoaa työskentelytiloja, tutkimus- ja opetusvälineitä, venekuljetuspalveluita ja tutkimustietoutta.

Lisätietoja kotisivullamme.

Palautetta, kommentteja, kysymyksiä? Mistä aiheista sinä haluaisit lukea?

Voit ottaa yhteyttä kotisivujemme kautta tai laittaa viestiä vaikka Facebookissa.