Turun normaalikoulu ja Turun opettajankoulutuslaitos järjestivät 16.2.2017 tilaisuuden, jossa vahvistettiin yhteistä tutkimuskumppanuutta. Tilaisuuden avasivat opettajankoulutuslaitoksen professori Mirjamaija Mikkilä yhdessä Turun normaalikoulun tutkimuskoodinaattoreiden Mirjam Virtasen ja Mervi Hiilovaara-Teijon kanssa.

Tilaisuudessa kuulimme kaksi mielenkiintoista avausta tutkimuksen saralta. Ensimmäisessä puheenvuorossa Ilona Södervik avasi sisältöjen oppimisen haasteiden ymmärtämisestä alakoulusta yliopistoon. Anu Isotalo puhui puolestaan tutkimustyön ja koulumaailman risteyksistä käyttäen esimerkkinä tutkimuksia somalityttöjen maineesta ja nuorten seurustelusuhdeväkivallasta. Alustukset kirvoittivat yleisössä vilkasta keskustelua ja johdattivat hyvin tutkimuskumppanuuden vahvistamisen ideointiin.

Teksti: Mirjam Virtanen