Rauman normaalikoulun 5b-luokka osallistui joukkueella ’’Keep calm and love 5b’’ maaliskuun 15. päivänä 1.-9.-luokkalaisille suunnattuun kansainväliseen online-matematiikkakilpailuun 99math. Kilpailussa oppilaat pelasivat matematiikkapelejä toisia kouluja vastaan reaaliajassa. Peli oli nopeatempoinen. Yhdessä erässä oppilaat laskivat laskuja ipadeillään 45 sekunnin ajan niin paljon kuin osasivat. Sen jälkeen oli 15 sekunnin tauko. Eriä pelattiin yhteensä 3. Tiimin ja yksittäisten oppilaiden tulokset olivat nähtävissä saman tien kilpailun loputtua.

 

Kilpailuun oli rekisteröitynyt yli 500 opettajaa tiimeineen. Osallistujia oli 14 Euroopan valtiosta mm. Iso-Britanniasta, Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Virosta.

 

Oppilaiden mielestä peli oli hauska, toimiva ja jännittävä ja siihen kirjautuminen oli selkeää. Tehtävät olivat aika helppoja. Peliä voisi oppilaiden mielestä kehittää mm. siten, että yhdessä erässä olisi erilaisia laskutoimituksia.

 

Virolaisten kehittämän pelin pääkoordinaattorina toimi Tonis Kusmin. Peliä voi testata osoitteessa www.99math.com

 

Teksti ja kuva: Auli Ottelin