Kodin ja koulun tiedepäivänä perjantaina 27.9. Norssin  ja kansainvälisen koulun oppilaat pääsivät seuraamaan yliopiston tutkijoiden pitämiä tiede-esityksiä. Tutkijat kertoivat oppilaille omasta tieteenalastaan ja esittelivät tutkimustyötään.

 

Esitysten aiheina olivat stressi ja pakkomielteet, mustat aukot ja avaruus, Nasan Moon mission 2024, scifi-elokuvien tieteellinen todennäköisyys, mikrobiologia, maailman kielet sekä oman kehon toiminta. Lisäksi oppilaat pääsivät kansainvälisen ilmastolakkopäivän teemaan sopivasti kuuntelemaan esitystä ilmastonmuutoksesta.

 

 

 

 

Yläkoulussa pyöri myös pajoja samojen aiheiden tiimoilta. Yläkoulun science-luokat tutkivat luokittelua, mittaamista, lentämistä ja avaruusmatkailua.

 

Kiitos vielä tutkijavieraillemme mielenkiintoisista esityksistä ja hienosta päivästä!

 

 

Teksti: Maria Välimäki ja Pirjo Lammila-Räisänen

Kuvat: Pirjo Lammila Räisänen ja Maria Välimäki