Helmikuu 2022
Helmikuun uutiskirjeessä mm. tuutorihausta, sivuaineista ja muista vapaavalintaisista opinnoista, itsenäisestä työskentelystä kampuksen tiloissa, tiedekunnan onnittelukortti -kansikuvakilpailusta, YTHS:n palveluista kuten alkavista jännittäjäryhmistä, Depressiokouluista, Stressless-taitovalmennuksista ja fysioterapiaryhmistä.
Tuutorihaku lv. 2022-2023
Kotimaisten tutkinto-opiskelijoiden tuutori
tukee uusia opiskelijoita opintojen alkuun, esittelee opiskeluun liittyviä käytäntöjä ja tukipalveluita sekä ryhmäyttää opiskelijat osaksi yliopistoyhteisöä. Tuutoroinnista saat mahdollisuuden tutustua uusiin ystäviin ja CV:ssäkin arvostettua kokemusta pienryhmäohjauksesta.
Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella 1.2.- 28.2.2022 yliopiston yhteisessä tuutorihaussa.
Kaikki tuutorihakijat haastatellaan maaliskuussa. Tuutorikoulutus alkaa keväällä pidettävällä puolen päivän mittaisella orientoinnilla 30.3.2022 klo 9.00-12.00. Lisäksi TYY toteuttaa oman koulutuksensa tuutoreille. Voit valita kumpaan TYY:n samansisältöiseen koulutuspäivään osallistut: joko 13.5. klo 13-17 tai 18.5. klo 15-19. Elokuun tuutorkoulutus järjestetään 17. ja 18.8.2022 Raumalla. Uusien opiskelijoiden tuutorointi alkaa 22.-26.8.2022 järjestettävillä orientointipäivillä. Valittavien tuutoreiden edellytetään osallistuvan koulutuksiin sekä orientaatiopäiviin.
Katso tarkemmat tiedot hakemisesta ja tuutoroinnista:
Sivuainehausta
Haku opettajankoulutuslaitoksen tarjoamiin perusopintokokonaisuuksiin, perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaisiin opintoihin (käsityön aineenop.opiskelijat ja erillisopiskelijat) sekä käsityökasvatuksen aine- ja syventäviin opintoihin on päättynyt.
Huom! Erityispedagogiikan perusopintoihin 25 op on vapaa sivuaineoikeus eli siihen ei tarvinnut erikseen hakea, vaan riittää että ilmoittautuu jaksoille Pepissä normaali kurssi-ilmoittautumisten tapaan (kun jaksojen ilmoittautumiset aukeavat).
Seuraavat haut ovat tulossa
1.3. – 31.3.2022 klo 15.00
• Perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot 60 op, Turku (VKMopiskelijat)
1.4. – 25.4.2022 klo 15.00
• Musiikkikasvatuksen aineopinnot 35 op
1.4. – 2.5.2022 klo 15.00
• Digitaalinen oppiminen ja opettaminen 35 op
1.4. – 29.7.2022 klo 15.00
• Terveystiedon aineopinnot 35 op
• Erityisopettajaopinnot luokanopettajan ja käsityön aineenopettajan
koulutuksen opiskelijoille (12+3) Valintaperusteet julkaistaan helmikuussa 2022, erillinen haku toukokuussa
https://moodle.utu.fi/course/view.php?id=23296
Kasvatustieteiden tiedekunnan tarjoamat muut opinnot
Tarvitsetko lisäopintoja tutkintoosi? Kiinnostaisiko OKL Rauman kampuksen tarjonta vapaasti valittavista opinnoista? Kasvatustieteiden tiedekunnan tarjoamat muut opinnot löydät tutkinto-ohjelmasi opetussuunnitelman lopusta linkistä: Sivuaine- ja/tai muita opintoja. Tiedekunnan / laitoksen tarjoamia muita opintoja järjestetään lukuvuosittain resurssien mukaan. Kannattaa tutustua!
Kesäopinnot – ympärivuotinen opiskelu
Kesän 2022 kesäopinnot julkaistaan maalis-huhtikuussa intran kesäopinto-sivustolla. Kesäopintoja tarjoavat tiedekuntien ja kieli- ja viestintäopintojen keskuksen lisäksi myös avoin yliopisto, jonka tarjontaan sisältyy maksullisten kurssien lisäksi tutkinto-opiskelijoile myös joitakin maksuttomia opintojaksoja.
Ks. myös
Aalto yliopisto tarjoaa kesällä suoritettavan sivuainekokonaisuuden ITP-ohjelman (Information Technology Program) . Ohjelman kieli on englanti. 4 page brochure – 2022 Come study at Aalto for the summer!
Itsenäinen työskentely Rauman kampuksen tiloissa
Yliopisto toimii koronavirustilanteen keltaisella suojaustasolla.
Yliopiston ohjeistus tilojen käytöstä (https://intranet.utu.fi/index/koronavirus/Sivut/Tilaohje.aspx): Tilojen omaehtoinen käyttö opiskelutarkoituksiin on sallittua, jos koronaohjeita noudatetaan huolellisesti, ja ellei epidemiatilanne heikkene tai viranomainen ota käyttöön tiukennettuja rajoitustoimia. Tarpeetonta tilojen käyttöä, oleskelua ja lähikontakteja tulee edelleen välttää. Tiloissa olevien palvelujen saatavuudesta kerrotaan kunkin palvelun omilla sivuilla.
Yliopiston ohjeistuksen mukaisesti myös etäopiskeluun ja opiskeluun liittyen voi käyttää maanantaista perjantaihin klo 8-21 välisenä aikana Rauman kampuksen tiloja. Muistutan, että Torni-rakennuksen 4. krs on vain henkilöstön käyttöön.
Opiskelijajärjestöjen omat tilat ovat käytettävissä Rauman kampuksella. Opekas ry:n tilat ovat puutarharakennuksessa. Järjestöt vastaavat suojatoimien valvonnasta tiloissaan yliopiston tilaohjeiden mukaisesti.
OKL:n kaikkiin opintojaksoihin sisältyy eri määrä OT-työskentelyä. Osa OT-työskentelystä edellyttää laitoksen erityistilojen, koneiden, laitteiden ja välineiden käyttämistä. OT-työskentely laitoksen tiloissa on mahdollista siis vain aina opetussuunnitelman mukaiseen opintojaksoon liittyen.
OT-työskentely Teknika-rakennuksessa
OKL Rauman kampuksen Teknika-rakennuksessa mahdollistetaan OT-työskentely helmikuusta alkaen maanantaista perjantaihin klo 8-20.30 välillä. Palaamme vaiheittain toimintamalliin ennen korona-aikaa, mikä tarkoittaa sitä, että TK-kilta vastaa iltavalvonnasta OT-työskentelyn mahdollistamiseksi. Kulku Teknika-rakennukseen klo 16-21 tapahtuu vain pääovesta, ja jokainen opiskelija merkitsee tuloaulassa olevaan listaan opiskelijanumeron, saapumisajan ja poistuessa lähtöajan. Iltavalvoja tarkistaa tilat klo 20-21. Jokainen työskentelijä huolehtii, että hänen jälkeensä tilat jäävät siistiksi, tavarat ovat paikoillaan, koneet ja laitteet sekä valot sammutettu. Tiloissa huolehditaan, että työskentelyssä noudatetaan kaikkia annettuja turvallisuuskäytäntöjä ja -ohjeita. Edellytyksenä OT-työskentelylle ovat: allekirjoitettu kulkulupalomake (https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/edu/yksikot/okl/opiskelu/opiskelu-rauma/ohjeet/Sivut/home.aspx), perehdytys välineiden ja tilojen käyttöön sekä osallistuminen turvakävelyyn.
Vallitsevan koronaepidemian vuoksi maskisuositus on voimassa Turun yliopiston kaikilla kampuksilla ja kaikissa toimipisteissä. Yliopiston tiloissa käytetään aina kasvomaskia, paitsi jos tilassa ollaan yksin. OT-työskentelyssä opiskelija huolehtii itse kasvomaskin hankinnasta. Maskin käyttäminen on edellytys OT-työskentelylle laitoksen tiloissa. Laitos hankkii maskit vain opetustilanteisiin.
Kaikki Turun yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa
Varajohtaja Jaana Lepistö
Tiedekunnalle oma onnittelukortti – osallistu kansikuvakilpailuun
Tiedekuntaan ollaan teettämässä omaa onnittelukorttia. Haluaisitko sinä tehdä kortin kansikuvan? Tiedekunta julistaa kaikille tiedekuntalaisille kuvakilpailun onnittelukortin teettämiseksi.
Kilpailuun voivat osallistua kaikki tiedekuntalaiset: henkilökunta ja opiskelijat normaalikouluja ja Pikkunorssia myöten.
Kuvan aihe on vapaa, toiveena on sen soveltuminen erilaisiin onnittelutilaisuuksiin. Kuvan voi toteuttaa valitsemallaan tekniikalla, mutta valintaa varten toivoisimme saavamme teoksesta valokuvan. Valokuva teoksesta tulee toimittaa 21.3. mennessä osoitteeseen erhyyti@utu.fi .
Nelivälisen vaakamallisen onnittelukortin kansikuvan koko on leveydeltään 200 millimetriä ja korkeudeltaan 100 millimetriä. Halutessaan voi tehdä myös mustavalkoisen teoksen.
Muiden tiedekuntien onnittelukorteissa on kansikuvassa yliopiston kaksikielinen logo ja sille voi halutessaan varata paikan. Logon korkeus on 50 mm ja leveys 43 mm. Logo tarvitsee ympärilleen myös 6 millimetrin laajuisen suoja-alueen. Mikäli sopivaa paikkaa ei ole, logo painetaan kortin sisäpinnalle. Alla esimerkkinä yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan onnittelukortti.
Kilpailun voittaja saa palkinnoksi tiedekunnan t-paidan ja UTUShop-tuotelahjapaketin. Tiedekunta saa voittajatyöhön kertajulkaisuoikeuden 300 kappaleen korttierän painattamiseen. Muilta osin tekijänoikeudet säilyvät tekijällä itsellään. Mikäli kilpailu tuottaa teoksia, joita tiedekunta haluaisi käyttää muussa yhteydessä, asiasta neuvotellaan tekijän kanssa.
Voittajatyön valitsee tiedekunnan viestintätyöryhmä. Työryhmä voi halutessaan valita kansikuvaksi myös kilpailun ulkopuolisen työn.
Lisätietoja: Korttien sisältö hallintopäällikkö Ulla Kiviaho ja tiedekuntapäällikkö Anu Warinowski, korttiin liittyvät tekniset asiat tiedottaja Erja Hyytiäinen.
Tervetuloa YTHS:n palveluihin
Tiesithän, että YTHS on terveytesi ja hyvinvointisi tukena koko opintojen ajan? Huolehdimme myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Palvelut ovat käytössäsi, kun olet ensin ilmoittautunut opinnoissasi läsnä olevaksi. Kelalle maksettu terveydenhoitomaksu kattaa kaikki YTHS:n palvelut (muistathan maksaa sen Kelalle oma-aloitteisesti ja ajoissa).
Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveyskyselyä on uudistettu. Uudistuneen terveyskyselyn nimi on nyt TerveysStartti. Opiskelija täyttää kyselyn Self-verkkopalvelussa ja saa välittömän palautteen terveydentilastaan. Jos opiskelija on päivittänyt yhteystietonsa Selfissä, hänelle lähetetään tekstiviestitse henkilökohtainen kutsu.
Kevään 2022 ryhmät on julkaistu. Eri puolilla maata järjestetään Jännittäjäryhmiä, Depressiokouluja, Stressless-taitovalmennuksia ja fysioterapiaryhmiä. Monet ryhmistä toteutuvat etänä. Löytyisikö näistä ryhmistä jokin Sinun tilanteeseesi sopiva?
Oletko menossa ulkomaanmatkalle tai vaihtoon? Jos olet lähdössä kaukomatkalle, vaihto-opiskelemaan Euroopan ulkopuolelle tms., täytäthän matkailuterveyden kartoituslomakkeen Self-palvelussa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Täyttämällä kartoituslomakkeen viimeistään 2–3 kuukautta ennen matkaasi ehdit saada ajoissa mahdolliset reseptit sekä käynnistää tarvittavat rokotusohjelmat.
Oletko jo tutustunut YTHS Ravitsemukseen? Loppuvuodesta 2021 julkaistu digitaalinen ravitsemuspalvelumme YTHS Ravitsemus tuo ulottuvillesi monipuolista sisältöä ajasta ja paikasta riippumatta. Voit seurata omien tavoitteidesi toteutumista, saada vinkkejä ja reseptejä, osallistua yksilöllisiin omatoimivalmennuksiin tai vaikkapa kysyä anonyymisti ravitsemusterapeutilta mieltäsi askarruttavista kysymyksistä.
Viikolla 6 vietetään kansallista ksylitoliviikkoa. Ksylitoli on luonnontuote, jota on luonnostaan muun muassa marjoissa ja hedelmissä. Aterian jälkeen nautittu ksylitoli ehkäisee happohyökkäystä ja vähentää ravintoaineiden aiheuttamaa suun happamuutta. Kansallisella ksylitoliviikolla (7.2.–11.2.) useissa palvelupisteissämme on esillä ksylitoliaiheista materiaalia. Seuraa myös some-kanaviamme.
Save the date: YTHS-päivä järjestetään 23.3.2022. Mitä tarkoittaa opiskeluyhteisötyö ja millaisia toimintamalleja opiskeluyhteisötyössä on kehitetty opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi? Tästä kaikesta kuulet lisää YTHS-päivän Yhteistyöllä opiskelijoiden hyvinvointia -webinaarissa keskiviikkona 23.3.2022 klo 12–13. Laita päivämäärä muistiin ja ilmoittaudu mukaan verkkosivuiltamme löytyvästä linkistä.
****************
Current study issues in English
Become a student tutor for international degree students for the academic year 2022-2023
We are looking for Student Tutors for the new international degree students, who are starting their studies at the University of Turku in the beginning of the Academic year 2022–2023. Application is open 1–28 February 2022.
To become a tutor, you’ll need to be available from April to the next autumn. You are required to join a training sessions and be available for students first online in spring and summer and then meet them upon their arrival and guide them when the autumn semester starts.
Training sessions for Rauma campus student tutors
(Early childhood and Primary Teacher educations):
Tutor training days in 2022:
– a brief online training about online tutoring: 8 April 2022 at 14:00-16:00
– a longer training: 27 April 2022
– student union’s tutor training: 13 May 2022 at 9:00-13:00
– training with student tutors in Finnish degree programmes in August (18.8.)
Additional information
Student tutoring for International degree students
Information Technology Program (ITP)
ITP 2022 dates are 30.5. – 2.9.2022. The application period is now OPEN! 4 page brochure – 2022
Independent working on Rauma campus
Independent use of University facilities is possible if all coronavirus precautions are followed and, if the epidemic situation does not worsen nor new regulations render this impossible. Unnecessary use of facilities and close contacts are to be avoided. https://intranet.utu.fi/index/instructions-on-coronavirus/Pages/default.aspx The facilities can be used for independent studying and group work while observing safety measures. All the study modules in the Department of Education include a varying amount of independent work. Some of this work requires the use of the department’s special facilities, machinery, equipment and tools. Independent use for remote studying and independent studying/working Monday to Friday between 8 am and 21:00 pm at the Rauma campus. Independent working is available on Rauma campus stating 1.2.2022. All facilities are available if there is no reservations for lessons. One exception: the 4. floor in Torni building is only for personnel.
Independent working in the Teknika building
We will return to the operating model before COVID-19 step by step, which means that TK-Kilta will take care of the night overseeing to enable independent work. Access to Teknika building is only from the main door at 16:00-20:30 and every student marks down their student number, time of arrival and time of departure to the list at the arrival hall. Night overseer will check the spaces at 20-21. When leaving Teknika, every independent-worker makes sure that the working space is clean, every item is at the right spot, machines, devices and lights are turned off. The night overseer will make sure that all given safety policies and instructions are followed. The prerequisites for independent work are: Signed admittance handout (https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/edu/yksikot/okl/opiskelu/opiskelu-rauma/ohjeet/Sivut/home.aspx), introduction to the use of equipment and working spaces and participation to safety walk.
The student organisations’ own facilities can be used: Garden building (Opekas) at the Rauma campus. The organisations are responsible for observing the safety measures at their facilities according to the University’s facility instructions.
Furthermore , I point out that Everyone should wear a face mask in the shared indoor facilities at our campus. Department of Teacher Education offers face masks for lessons, but students take care of this acquisition for independent working. https://www.utu.fi/en/information-on-coronavirus
Vice-Head Jaana Lepistö
Own greeting card for the faculty – take part in the cover art competition
The faculty is going to print its own greeting card. Would you like to make a cover illustration of the card? The faculty announces a illustration contest about cover art for all faculty members.
The competition is open to all faculty members: staff and students, including Teacher Education Schools and Pikkunorssi.
The subject of the picture is free, the wish is to apply it to various congratulatory events. The image can be made with the technique of your choice, but for selection we would like to have a photo of the illustration. A photograph of the work must be submitted no later than March 21st. to e-mail address erhyyti@utu.fi .
The size of the cover image of the horizontal greeting card is 200 millimeters wide and 100 millimeters high. The print can be multicolored but also with one color only.
The greeting cards of other faculties have the university’s bilingual logo on the cover image and a place can be reserved for it if desired. The logo is 50 mm high and 43 mm wide. The logo also needs a 6 mm protection area around it. If there is no suitable place, the logo is printed on the inside of the card. As an example a greeting card of Faculty of Social Sciences below.
The winner of the competition will receive a faculty t-shirt and UTUShop products as a prize. The faculty will receive a one-time right to use the illustration to print 300 cards. In other respects, the copyright remains with the author himself/herself. If the competition produces works that the faculty would like to use in another context, the matter will be discussed with the artist.
The winning work is selected by the faculty’s communication working group. The working group can also choose a non-competitive work as a cover image.
More information: Card contents Head of Administration Ulla Kiviaho and Head of Faculty Development Anu Warinowski, technical matters communications officer Erja Hyytiäinen.
FSHS news
Welcome to FSHS! Did you know that the FSHS is your support for well-being and health throughout your studies? We also take care of the well-being of study communities. You can use our services once you have registered yourself as attending in your studies. The healthcare fee for students in higher education, which is paid to Kela, covers all services at the FSHS (please remember to pay it to Kela on your own initiative and on time).
The health questionnaire for first-year students has been updated. The questionnaire´s new name is the HealthStart. Students can fill in the HealthStart questionnaire on the Self online service and they receive immediate feedback on their state of health. First-year students will be sent a personal invitation to fill the HealthStart questionnaire if they have updated their contact information in Self online service.
Are you going abroad or for student exchange? If you are travelling far or leaving on a student exchange abroad etc., complete a pre-travel health survey on the Self online service as early as possible. By completing the survey at least 2 to 3 months before your trip, you will receive any prescriptions and begin any necessary vaccination programmes in time.
Week 6 is National Xylitol Week. Xylitol is a natural product, found naturally in plants such as fruit and berries. Taken after a meal, xylitol helps prevent acid attacks by reducing acidity caused in the mouth by food. During National Xylitol Week (from 7th February to 11th February), several FSHS service units will display xylitol-themed material. Also stay tuned to our social media channels.
Are you already familiar with FSHS Nutrition? Our digital nutrition service FSHS Nutrition, launched at the end of 2021, offers a diverse range of materials that you can use whenever and wherever you choose. You can follow how well you are reaching your goals, get tips and recipes, access individual coaching programmes or for example contact a dietitian anonymously with any questions you might have.
Terveisin / Best Regards,
Opintoasioiden väki / Student Affairs
2 Comments
Leave a Reply