Kulttuurihistorian syksyn 80-lukusarja alkaa 12.9.

1980-luvun Suomen kulttuurihistoriaa

Luennot ovat maanantai-iltaisin 18-19.30 Turun kaupunginkirjaston Studiossa alkaen 12.9.2016.

Suomi siirtyi 1980-luvulla Kekkosen ajasta Koiviston aikaan, punkista Suomi-rokkiin, valtakulttuurista vaihtoehtoliikkeisiin. Reaganismin, thatcherismin ja glasnostin vaikutukset muovasivat suomalaista kulttuuria, joka etsi paikkaansa idän ja lännen välissä.

Kulttuurihistorian oppiaineen vuosikymmensarjassa sukellamme tällä kertaa 1980-luvun suomalaiseen kulttuurihistoriaan ja tarkastelemme sen kulttuuris-poliittista perintöä niin tutkija- kuin aikalaisäänien kautta. Vuosikymmen avautuu niin yksilötoimijoiden kuin laajempien kulttuuristen virtausten ja myös paikallisten ilmiöiden kautta. Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Nyt kolmatta, ja viimeistä kertaa järjestettävä vuosikymmensarja huipentuu keskusteluun, jossa luodataan itsenäisen Suomen kulttuurihistorian vuosikymmeniä turkulaisten kulttuurihistorioitsijoiden voimin. Lokakuussa julkaistava teos Maamme. Itsenäisen Suomen kulttuurihistoriaa (SKS) avaa historiaamme arjen, kokemuksellisuuden ja muistamisen kulttuurin kautta.

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston ja International Institute for Popular Culture -keskuksen kanssa.

Blogin kuva: Yksityiskohta Esa Saarisen ja M. A. Nummisen teoksen Terässinfonia kannesta (1981)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *