Poimintoja jakson 4 demotilaisuudesta
Kesälomajakson päätteeksi saimme jälleen ihailla, mitä kaikkea muutamassa kuukaudessa onkaan keretty tehdä – lomakaudesta huolimatta! Tässä (vain!) muutamia poimintoja:
Oppiminen
Moodlen kehittäminen on jatkunut huoltoikkunapäivät-kalenterilla ja kurssipohjilla, joissa on Peppi-yhteensopiva arviointi. Pepissä on tehty päivityksiä opiskelijan työpöydän etusivuun, kehitetty tutkintoon johtamattoman koulutuksen todistuksia ja otettu käyttöön avoimen yliopiston raporttipakettia. Ristiinopiskelupalvelun käyttöönotto on valmisteltu ja asennus tehdään syksyllä Peppi-versiopäivityksen yhteydessä.
Tuudon käyttö on syksyn aikana markkinoinnin myötä lisääntynyt ja syyskuun alussa käyttäjiä oli 7500 ja sovellus avattu kuukauden aikana 184 000 kertaa. Kehitys jatkuu: mm. kerroskarttoja on kehitetty.
Tutkintotodistusten ja opintosuoritusotteiden sähköistäminen etenee. Tuotteeksi on valittu Atomi ja käyttöönottoprojekti on käynnistymässä. Kandiprosessin sähköistäminen (”UTUKandi”) etenee: lomakkeet on tehty ja testaus on käynnistymässä. Kansainvälisten maisterihakemusten käsittelyn tueksi ollaan valmistelemassa ratkaisua, jolla näiden 6000 vuosittaisen hakemuksen käsittely jopa 200 käsittelijän voimin sujuisi mahdollisimman jouhevasti.
Opettajat voivat nyt tekstittää videoitaan Echo-videopalvelussa. Ohjeita tekstityksen laatimiseen löytyy intrasta (vaatii kirjautumisen 🔒). Opettajille on julkaistu ohje Microsoft Teamsin opetuskäytössä hyödyntämisen tueksi🔒.
Opintosuunnitelmien ja opintojaksojen EC2U-portaaliin viemiseksi tarvittava rajapinta on nyt meidän osaltamme valmis. Turun yliopisto on mukana myös tohtoriopintotarjottimessa, josta yhteistyöverkostoon kuuluvien yliopistojen väitöskirjatutkijat löytävät heille avoimia kursseja muista yliopistoista.
Tutkimus
ChemInventory-kemikaalitietokannan käyttöönottopäätös on valmis. Koulutusmateriaalit ovat valmiit ja lokakuun lopussa koulutetaan pääkäyttäjiä. Turun yliopisto on liittynyt OpenIRIS-yhdistykseen ja yhteistyö sekä palvelun käytön levittäminen on käynnistynyt.
UTUCris-tutkimustietojärjestelmän uudistamista on valmisteltu nykyisestä tietokannasta vanhentuneita käyttäjiä siivoamalla.
UTUGS-tutkijakoulun Saimista luopuminen ja palveluiden siirto uusiin järjestelmiin etenee. Väitöskirjatutkijoiden palkkapaikkahaku hoidetaan jatkossa uudessa rekrytointijärjestelmässä, opiskeluoikeushaut Opintopolussa ja tohtoriohjelmien apurahahaut Webropolissa. Tutkijakoulun UTUGS-järjestelmään ollaan toteuttamassa väitöskirjatutkijoiden vuosiraportointia – tällä tuetaan ohjaajien ja väitöskirjatutkijoiden vuorovaikutusta ja sitä kautta väitöskirjatutkijoiden valmistumista.
Jakson aikana toteutettiin ensimmäinen kehitysversio julkaisut-tietovarastoraportista. Raportissa voi tarkastella mm. julkaisujen määrää ja julkaisupisteitä yksiköittäin ja eri tarkasteluaikoina. Kun raportin toimivuus on saatu varmistettua, se julkaistaan UTU-tilastoportaalissa🔒.
Yliopistopalvelut
Uuden rekrytointijärjestelmän käyttöönottoa valmistellaan. Yksi näkyvä uudistus on www-sivujen avoimet tehtävät -listauksen ulkoasun uudistuminen, joka mm. parantaa myös hakuilmoitusten linkitettävyyttä.
Uusi kiinteistöhallintajärjestelmä on valmistunut ja koulutukset on aloitettu. Työhuoneiden ja työpisteiden varauspalveluksi ollaan pilotoitu Asio-tilavarausjärjestelmää. Järjestelmä on ollut jo aiemmin yliopistolla käytössä kirjaston tilavarauksiin ja opinto-ohjauksen ajanvaraukseen🔒.
Turun yliopiston alumnien kohtauspaikaksi rakennettavaa alumniportaalia on testattu tiedekunnissa ja rekrytointipalveluissa.
Webhotelliin on tehty uusi teema, jota voi käyttää esim. yliopiston hankesivustoilla.
Yliopiston kertakirjautumisjärjestelmän vaihto on edennyt siihen vaiheeseen, että enää muutama palvelu on kytketty vanhaan kirjautumisjärjestelmään. Monivaiheisen kirjautumisen käyttöönoton edellytykset alkavat siten olla kunnossa ja ohjeistukset valmistumassa. Laaja käyttöönotto alkaa ensin Certian palveluissa lokakuun aikana ja vähitellen myös muita järjestelmiä siirretään käyttämään monivaiheista kirjautumista. Turun yliopistolta Haka-kirjautumiseen liittyvien tietojen kuvaus eli Haka-IdP-käyttäjähallinnon kuvaus on päivitetty.
Ohjelmistokatalogi on korvattu Ohjelmistot-välilehdellä UTUshopissa. Välilehti ja osa valikoimasta näkyy anonyymeille selailijoille. Kirjautumalla saa koko valikoiman näkyviinsä ja voi ladata ohjelmistoja.
Asta-asianhallintajärjestelmä on päivitetty. Demossa esiteltiin Asta-arkiston tiedostojen tuontitoiminnallisuutta ja UTUmeetingiä, joka on virallisten kokousten ja niiden asiakirjojen hallintaan tarkoitettu sähköisen kokoustamisen palvelu.
Uutta digitaalista palvelua hankittaessa palvelun omistajan tulee huomioida useita asioita. Näiden asioiden tunnistamisen helpottamiseksi on laadittu lomaketyyppinen muistilista, jonka kautta tieto uudesta digipalvelusta kulkee samalla myös digipalveluihin.