eRappu on turkulaisten korkeakoulujen foorumi, jossa on jo yli kymmenen vuoden ajan kehitetty osaamista ja oppimisympäristöjä opetusteknologian näkökulmasta. Vuosien varrella verkko-opetuksen pioneerien kokeiluista on tullut osa valtavirtaa ja nykyään opetusteknologia on läsnä niin perusopiskelijoiden kuin aikuisopiskelijoidenkin oppimisympäristöissä. Mitä suurempaa akrobatiaa opiskelija harjoittaa opintojensa edistymiseksi sitä suurempaa joustoa edellytetään myös opintoja järjestäviltä organisaatioilta ja opettajilta. eRapussa lähestymme uusia ilmiöitä pedagogiikka edellä, jaamme kokemuksia ja paitsi että kehitämme omaa osaamistamme koulutamme myös muita. Olemme kiinnostuneet tulevaisuuden oppimisympäristöistä, opettajan ja opiskelijan rooleista ja rohkeista kokeiluista.

eRapun sisäinen viestintä tapahtuu perinteisesti kasvokkain tai verkossa.  Tapaamme säännöllisesti tarpeen mukaan. Alkuvuodesta ja kesäkuussa arvioidaan mennyttä ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. Kevätkauden päättäjäiset pidetään Aurajoki-miljöössä. Jostain syystä kasvokkain tapaamiset ovat yleisempiä kuin verkkopalaverit. Harrastamme myös yhteisiä lounaita. Sähköpostilista tavoittaa kaikki halukkaat.

Koulutusten sisältö valitaan sen mukaan missä osaamisessa on puutteita ja kokemusten jakamisessa hyötyä. Toisilta oppiminen on paitsi  tehokasta myös mukavaa! Vinkkejä videon tekoon -koulutus oli menestys ja olemme järjestäneet sen viisi kertaa.

Studiossa teemme videoita ja perehdytämme korkeakoulujen opettajia kuvauksen ja äänityksen käytäntöihin. Käytettävissä on laadukas kuvauskalusto ja ohjausta sen käyttöön.

Yritysyhteistyö ja tutustumiset erilaisiin kohteisiin avaavat silmiä korkeakoulujen ulkopuolelle. Viimeksi kävimme tutustumassa Turun normaalikoulun uudistuneisiin tiloihin ja opetusteknologiaan.

Yhteisissä seminaareissa osaamisen päivittämiseen on keskitytty yli 10 vuoden ajan. Ajankohtaisista asioista, käytännön esimerkeistä ja tulevaisuudenvisioista ovat käyneet kertomassa niin koti- kuin ulkomaan asiantuntijat mm. Verkkoja kokemassa – ja Oppimisen tulevaisuus -tilaisuuksissa.

Ota yhteyttä kun haluat liittyä listalle ja toimintaan: Kehittämispäällikkö Satu Hakanurmi, Turun yliopisto (satu.hakanurmi@utu.fi, 040 531 8079)