Tervetuloa

AnarkistiTervetuloa Espanjan sisällissodan kulttuurihistorian seminaariin perjantaina 11. huhtikuuta 2014 Tauno Nurmela -saliin Turun yliopiston päärakennukseen klo 10-17. Espanjan sisällissota käytiin vuosina 1936–1939. Se oli tasavaltalaisten ja Francisco Francon johtamien nationalistien välinen kamppailu, mutta samalla kansainvälinen konflikti, johon osallistui vapaaehtoisia monista maista, kummallakin puolella rintamaa. Historioitsija Eric J. Hobsbwam on kuvannut Espanjan sisällissotaa aatteiden kamppailuksi: sota yhdisti nuoren polven kirjailijoita, runoilijoita ja taiteilijoita. Espanjan tapahtumat herättivät intohimoja kaikkialla maailmassa, ja Robert Capan valokuvat ovat yhä edelleen muistettuja välähdyksiä todellisen ja kuvitteellisen konfliktin keskeltä. Espanjassa sodan muisto on ollut kipeä, ja sitä on pystytty käsittelemään avoimemmin vasta viime vuosikymmenien aikana. Sodalla on ristiriitainen muisto mutta samalla myös monimuotoinen kulttuuriperintö. Seminaarissa pohditaan muun muassa suomalaisten osallisuutta Espanjan tapahtumiin sekä tutustutaan Espanjan sisällissotaan elokuvien ja runojen kautta.

Sivun tunnuskuvana on nuoren 17-vuotiaan Marina Ginestàn valokuva. Se on otettu hotelli Colónin katolla Barcelonassa 21. heinäkuuta 1937.

Seminaarin järjestää Turun yliopiston kulttuurihistoria. Lisätietoja: Hannu Salmi, hansalmi(at)utu.fi & Hanne Koivisto, hankoivi(at)utu.fi

One thought on “Tervetuloa

  1. Päivitysilmoitus: Kulttuurihistorian kirjoittajaksi | Kulttuurihistoria nyt!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *