Kaveria ei jätetä

 

Tuire Muona, TtM-opiskelija

​Junailen Turun yliopiston hoitotieteen laitokselle Helsingistä ja työskentelen opintojeni ohessa kuntoutuksen asiantuntijana Syöpäjärjestöissä. Ennen opiskelun aloittamista tallasin työkilometrejä yli 10 vuoden ajan sekä sairaanhoitajana, että toimintaterapeuttina perus- ja erikoissairaanhoidossa ja järjestötyössä. Opiskelu on tuonut virkistävää vaihtelua työelämän karuselliin ja antanut uutta puhtia sekä intoa itsen ja oman työn kehittämiseen.

Opiskeluryhmästämme noin kolmasosa pendelöi Turkuun pk-seudulta. Vaikka matkaaminen vie aikaa, Vr:n ja Onnibussin pehmeät penkit tarjoavat mahdollisuuden pienryhmätyöskentelyyn ja rauhallisen ajan lukemiselle -tai vaikkapa vain rentoutumiselle ja asioiden prosessoinnille. Myös kimppakyydit kiitävät motaria pitkin. Välimatkoista ei kannata siis murehtia.

Turun yliopiston hoitotieteen laitoksella minua houkutteli mahdollisuus syventyä mielenterveyteen liittyvään hoitotieteeseen, asiantuntijuuteen ja johtamisen opintoihin. Haluan opintojen avulla syventää asiantuntijuusosaamista ja kehittyä projektijohtamisessa sekä hallinnollisissa tehtävissä. Odotan myös mielenkiinnolla, millaiset tiedon eväät saan kerättyä Sote:n mutkaista muutosten varten.

Opiskelijoiden kesken on ollut ilahduttava yhdessä tekemisen meininki; kaveria ei jätetä ja kollegiaalisuus huokuu yhteisten somekanavien, tapahtumien ja lukupiirien avulla. Aina joku vierustoveri on valmiina auttamaan, jakamaan tehtävää ja ottamaan yhdessä sitä kuuluisaa koppia. Hoitotieteen opiskelijoilla on käsissään valtavan monipuolinen verkosto jo opiskeluvaiheessa. Luentosalillinen osaamista, kokemusta ja mahdollisesti tulevia työkavereita. Mikä mahdollisuuksien meri!

Opiskelussa minua on auttanut työelämässä hiotut keinot; aikatauluttaminen, tavoitteellisuus, kokonaisuuksien pilkkominen ja verkostoituminen. Jotta kalenteri ei täyty vain suorittamisesta, huolehdin mielekkäästä vapaa-ajasta opintojen vastapainoksi. Saatat törmätä minuun vaikkapa jäähalleissa.

Luennot ja matkaaminen vaativat istumalihaksia siinä määrin, että kannustan jokaista opiskelijaa ja opettajaa kiinnittämään huomiota päivittäiseen terveyttä edistävään tekoon, eli istumisen vähentämiseen. Tässä vaiheessa lukemista onkin sopiva hetki nousta toviksi ylös penkiltä!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *