King’s College Lontoo

 

The Clash lauloi jo 70-luvun lopussa, että London calling, itselleni Lontoon kutsu koitti 2012 syksyllä vaihto-opiskelun muodossa.

Sain mahdollisuuden tähän uskomattomaan kokemukseen Erasmus-vaihdon ja Hoitotieteen laitoksen tuella. Opinahjoni oli kolmen kuukauden ajan King´s College London.

King´s College jakaantuu useampaan kampukseen, joista Strandin kampus sijaitsee Thamesin pohjoisrannalla ydinkeskustan tuntumassa. Hoitotieteen opintoja suoritettiin toisella puolella jokea etelän puoleisella rannalla Waterloon kampuksella.

King´s College on maailmankuulu instituutio, sillä on merkittävä historia, ja merkittäviä ihmisiä on opiskelut siellä. Yksi esimerkki on Nobelin rauhanpalkinnon saaja Desmond Tutu, jonka mukaan yksi King´s Collegen omista pubeista on nimetty.

Lähtiessäni Lontooseen syyskuun alussa itselleni ei ollut aivan selvää, mitä kursseja tulen suorittamaan. Kesän aikana olin lähettänyt ehdotuksia kurssivalinnoista Lontooseen. Sain takaisin viestiä, että katsotaan niitä kursseja orientaatioviikon aikana paikan päällä kuten useimmat tekevät. Siis kohti tuntematonta ajattelin, mutta luottavaisena kuitenkin. Orientaatioviikolla sitten jonotin monessa ja monenlaisessa jonossa, mutta lopulta olin onnistunut ilmoittautumaan haluamilleni kursseille. Kurssit olivat hyvin käytännön läheisiä ja tunnelma oli erittäin kannustava opettajien ja opiskelijoiden puolesta. Opettajilta oli mahdollisuus saada henkilökohtaista ohjausta ja he olivat helposti lähestyttäviä.

Opiskelijaryhmissä ikärakenne ja ammatilliset taustat olivat lähes samat kuin hoitotieteen laitoksella, mutta suurin ero oli monikulttuurisuus. Opiskelijoiden joukossa oli yli kymmenen eri kansalaisuutta, joka teki kursseista vielä mielenkiintoisempia ihmisten kertoessa omista kokemuksistaan. Opetus sinällään ei suuremmin eronnut laadukkaaseen opetukseen tottuneelle opiskelijalle. Englannin kieltä ei tarvitse pelätä, vaikka se ei taittuisi sujuvasti, sillä senkin suhteen opiskelijat ja opettajat ovat kannustavia ja varmasti tulet ymmärretyksi.

Ennen vaihtoon lähtöä on monenlaista asiaa järjestettävänä ja niihin kannattaa panostaa. Tärkeimpänä näistä varmaan on majoituksen hankkiminen. Itse sain majoituksen hankittua King´s Collegen kautta ja sijainti oli aivan loistava kävelymatkan oltua kymmenen minuuttia Waterloon kampukselle. Lontooseen lähdettäessä on oltava valmistautunut siihen, että vuokra saattaa olla korkea tai majoitus hieman epäilyttävä, kirjo on laaja. Tärkeää on myös huolehtia, että asiat ovat kunnossa myös kotimaassa, että paluu takaisin sujuu mahdollisimman kevyesti.

Vaihto-opiskeluun ulkomaille lähdettäessä on muistettava, että opinnot ovat osa tutkintoa, joten niihin pitää panostaa kunnolla. Toisaalta vaihto-opiskelu on paljon muutakin kuin vaan opiskelua. Pääsee tapaamaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin ympäri maailmaa, tutustuu uuteen kulttuuriin/kulttuureihin ja saa elämänkokemusta. Lontoo on siitä mahtava vaihtoehto, että koulutus on korkeatasoista ja kaupunki tarjoaa monenlaisia ajanviettomahdollisuuksia moneen makuun. Itse osallistuin Erasmuksen kautta erilaisiin tapahtumiin ja intohimoisena jalkapallo-ihmisenä vietin useamman illan stadionilla reilun 60000 muun kannattajan kanssa. Lisäksi hankin itselleni pyörän, jonka avulla on todella nopeaa ja helppoa kulkea ympäri Lontoota ja tutustua tähän sykkivään ja monikulttuuriseen metropoliin.

Jos elämäntilanne antaa mahdollisuuden ja olet miettinyt ulkomaille vaihto-opiskeluun lähtöä, älä mieti enää vaan tee se! Vaihto-opiskelu antaa niin paljon kokemusta ja avaa silmiä, että sen arvoa ei voi laskea rahassa eikä opintopisteinä. On myös totta, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Asiat eivät kuitenkaan aina tapahdu niin kuin olet suunnitellut, joten matkaan kannattaa lähteä avoimin mielin ja asioista stressaaminen vie aikaa pois kokemuksien nauttimisesta. Siis sinä siellä, joka olet pyöritellyt asiaa mielessäsi, ota rohkeasti yhteyttä kv-yhteyshenkilöön tai laitoksen henkilökuntaan ja pistä pyörä pyörimään. Matkailu avartaa ja usein täytyy mennä kauemmas nähdäkseen lähelle.

Otto Huttunen
Hoitotieteen opiskelija
Turun yliopisto
Hoitotieteen laitos

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *