Lontoo 2011

 

Olin syksyn 2011 vaihdossa Lontoossa, Englannissa. Sain viettää huikeat kolme kuukautta Lontoon sydämessä. Opiskelin King`s College:ssa, Waterloon kampuksella lähinnä hoitotieteen perusopintoja ja yleistä tutkimusmetodiikkaa. “King’s is one of the world’s leading research and teaching universities based in the heart of London” (www.kcl.ac.uk), joten opiskelu oli monipuolista sekä tasokasta. Olin Erasmus-vaihdossa 11.9.–10.12.2011 välisen ajan. Yksin vaihtoon lähteminen tuntui aluksi hieman pelottavalta. Sitä myös ensimmäinen viikko oli ennen kuin tutustuin muihin vaihdossa oleviin kansainvälisiin opiskelijoihin. Tämän jälkeen aika meni kuin siivillä ja kolme kuukautta oli ohi ennen kuin ehdin edes huomata.

Opetus yliopistossa oli hyvin järjestetty. Kurssit olivat selkeitä ja ohjeet kurssien toteutuksesta ja ilmoittautumisesta löytyivät useasta paikasta. Jokaisesta kurssista löytyi käsikirja, jossa oli kurssin tavoitteet, opetuspaikat sekä aikataulu hyvin kuvattuna. Lisäksi opetuksen taso oli mielestäni korkeatasoista. Kursseille oli asetettu selkeät tavoitteet, joiden mukaan kursseilla edettiin. Opetettavat asiat perustuivat kattavaan ja luotettavaan näyttöön, mitä korostettiin monessa kohtaa. Aikatauluista pidettiin kiinni ja yliopiston henkilökunta oli erittäin mukavaa ja auttavaista opiskelijoita kohtaan. Yliopisto tarjosi opintojen lisäksi erilaisia mielenkiintoisia aktiviteetteja aina melonnasta kirjakerhoon. Itse olin mukana yliopistomme kuorossa ja juoksuryhmässä. Nämä olivat upeita kokemuksia, joiden kautta sain uusia ystäviä.

Koulun kautta järjestettiin useita erilaisia opiskelijatapahtumia. Aika Lontoossa oli aktiivista, ja sanonta “Lontoo ei nuku koskaan” sai todellisen merkityksen. Koulun erilaiset sosiaaliset ryhmät, kuten tanssiryhmät ja teatteriryhmät, järjestivät esityksiä, joihin osallistuin. Myös erilaisia tapahtumia Lontoossa järjestetään koko ajan ja erityisesti joulun lähestyminen teki kaupungista vielä aktiivisemman. Näiden tapahtumien kautta sain myös uusia ystäviä.

Koen ajan olleen erittäin antoisa. Vaikka aluksi ajattelin vaihtoonlähtemisprosessin olevan niin työläs, että olin jo luovuttaa, olen kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen siihen, että toteutin tämän saamani mahdollisuuden. Opin paljon itsestäni, sain itsevarmuutta ja itseluottamusta. Myös englannin kielen osaaminen vahvistui. Sain uusia ystäviä ympäri maailman. Vaihto on opintojen aikana mahdollisuus, jota suosittelen jokaiselle, joka edes vähän haluaa oppia uutta itsestään ja haluaa laittaa “itsensä likoon” ja tulla voittajana kotiin! Ota haaste vastaan!

Riikka Tuominen
Hoitotieteen opiskelija
Turun yliopisto
Hoitotieteen laitos

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *