Mitä minusta tulee isona?

 

Mikael Helenius, TtM, erikoissuunnittelija, Turun yliopistollinen keskussairaala / Totek (leikkaustoiminta, tehohoito, kivunhoito ja hengitystuki)

Tämä on kysymys, joka meiltä lapsena useasti kysytään. Valmistuin terveystieteiden maisteriksi (TtM) vuonna 2020. Kahden vuoden ajan asiantuntijatehtävissä työskennelleenä olen sitä mieltä, etten ole vieläkään täysin varma mitä vastaisin kysymykseen.

Mikä minusta sitten tuli isona? Tällä hetkellä työskentelen erikoissuunnittelijana, mutta en koe olevani vieläkään iso tai valmis. Kehitän itseäni jatkuvasti. Asiantuntijatehtävä ei koskaan ole staattinen työtehtävä, vaan se muovautuu koko ajan. Opinnot antavat tähän valmiuksia, jotta pystyy kehittämään ja pysymään jatkuvassa kehityksessä mukana.

Opiskeluaikana muistan pohtineeni kurssien rakennetta ja ajankohtia ja sitä, eikö näitä voisi suunnitella tasaisemmin ja paremmin. Nyt ajattelen, että kurssit oli suunniteltu valmistamaan opiskelijaa valmistumisen jälkeiseen aikaan. Kurssien ajankohdat ja rakenteet valmistivat työelämän haasteisiin. Ilman TtM-koulutusta en koe, että olisin ollut valmis asiantuntijatehtävän haasteisiin.

Erityisen kiitollinen olen siitä, että koulutukseni valmisti minut hyvin kaikkeen esiintymiseen ja puhumiseen. Niille taidoille on ollut paljon käyttöä työelämässä. Joten terveiseni heille, jotka ehkä miettivät, miksi niin moni tehtävä pitää koulutuksen aikana esittää, on se, että ottakaa kaikki esiintymisten antama kokemus ja oppi vastaan. Niille on takuuvarmasti käyttöä jatkossa!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *