Uuden opiskelijan ABC
Opiskelupaikan saaminen on jännittävää ja saattaa herättää oikean tunteiden kirjon! No mitä sitä sitten pitää tehdä, kun on saanut opiskelupaikan? Tässä blogikirjoituksessa vastaan juuri tähän kysymykseen ja autan sinut opintojen alkuun. Liitän tähän myös sinulle hyödyllisiä linkkejä. Nämä asiat hoidettuasi voit rauhassa nauttia loppukesästä ja tulla valmiina paikalle johdantoviikolla!
Opiskelupaikan vastaanottaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen
Tästä se alkaa. Paikan vastaanottaminen tapahtuu opintopolussa. Saat samalla ohjeet ja aikataulun läsnäolevaksi ilmoittautumista varten. Ilmoittautuminen kannattaa ehdottomasti tehdä mahdollisimman pian paikan saamisen jälkeen. Samalla, kun ilmoittaudut läsnäolevaksi maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksun, jonka jälkeen ilmoittautuminen on voimassa. Tämän jälkeen saat vielä vahvistusviestin opiskelijakeskus Discolta. Linkki ilmoittautumisohjeisiin.
Discolta saamassasi viestissä on muun muassa ohjeet utu-käyttäjätunnuksesi aktivointiin, joilla pääset käyttämään yliopiston IT-palveluja, kuten sähköpostia. Aktivointiin tarvitset verkkopankkitunnukset. Utu-sähköpostiin tulee kaikki yliopistoon liittyvä posti ja sinne kannattaa kirjautua mahdollisimman pian, jotta pysyt kärryillä opintojen aloittamisesta ja tärkeistä viesteistä. Linkki IT-palveluiden ohjeisiin.
Kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja siten maksanut Ylioppilaskunnan jäsenmaksun, voit tilata itsellesi opiskelijakortin. Lisätietoa opiskelijakortin tilaamisesta saat Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan (TYY) sivuilta: Linkki TYY:n sivuille (opiskelijakortti)
Kun olet ottanut paikan vastaan, saat myös kesän aikana infopaketin omalta tiedekunnaltasi postitse tai sähköpostilla!
Ennen opintojen alkua
Kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta kannattaa asunnon etsiminen aloittaa heti, sillä kilpailu asunnoista on tähän aikaan kovaa. Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) uuden opiskelijan asuntohakemuksen voit laittaa, vaikka opiskelijavalinta ei olisi vielä varmistunut. Tästä pääset lukemaan TYS:in nettisivuilla olevan uutisen aiheesta sekä etsimään lisätietoa.
Turussa voit myös vuokrata asunnon suhteellisen ”opiskelijaystävällisesti” myös yksityisiltä vuokranantajilta. Turussa kivan yksiön keskustastakin voi löytää 500-550€ kuukausihinnalla. Opiskelijana erittäin toimiva sijainti on myös Yliopistonmäen läheisyydessä, jolloin Aurajoki ja ydinkeskustasta ovat vain noin kilometrin etäisyydellä. Turun kampuksen kartta, Turun kampus.
Opiskelupaikan vastaanotettuasi ja asunnon löydyttyä on hyvä tehdä hakemukset opintotuesta ja yleisestä asumistuesta Kelalle mahdollisimman nopeasti. Opintolaina haetaan pankista. Tammikuusta 2021 lähtien, on korkeakoulu opiskelijan pitänyt maksaa myös terveydenhoitomaksu. Maksusta ei tule erillistä laskua kotiin, vaan se maksetaan itse OmaKelassa.
Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu
Johdantoviikko ja opintojen aloitus
Opinnot alkavat johdantoviikolla, jonka uusille opiskelijoille vetävät kunkin alan opiskelijatuutorit. He ovat saman alan vanhempia opiskelijoita. Johdantopäivät koostuvat yliopiston, oman tiedekunnan sekä TYY:n järjestämistä luennoista, joilla käydään läpi käytännön asioita. Lisäksi opiskelijatuutorit ovat usein järjestäneet luentojen ulkopuolelle toimintaa, joka auttaa ryhmäytymään ja tutustumaan kampukseen. Saat johdantoviikolla tarvittavat tiedot yliopisto-opintojen aloittamiseen ja tietoa yliopiston tarjoamista palveluista, eli kannattaa ehdottomasti osallistua viikolle!
Jos sinulle tulee kysymyksiä tai tarvitset apua kesän aikana ennen johdantoviikkoa, voit olla yhteydessä oman tiedekuntasi opintoneuvojiin. Jos haluat kysyä jotain vanhoilta opiskelijoilta sekä ensi syksyn opiskelijatuutoreilta, voit olla yhteydessä meihin utulähettiläisiin instagramin kautta! Kannattaa muutenkin seurata meitä instagramissa (@uniturku), sillä jaamme siellä kesän ajan uusille opiskelijoille hyödyllistä sisältöä!
Toivottavasti tästä oli sinulle hyötyä ja hurjasti tsemppiä alkaviin opintoihin! 🙂
Muita hyödyllisiä linkkejä:
Turun Yliopisto – Uudelle opiskelijalle
(Tämän sivun alta löydät myös oman tiedekuntasi uuden opiskelijan ohjeet sekä johdantoviikkojen ohjelmat)