Opiskelijaelämää Turun yliopistossa

Turun yliopiston opiskelijat kertovat opiskelijaelämästään

Opiskelijaedut opiskelijan silmin

Kerron tänään opiskelijaeduista, joita Turun seuduilla on mahdollista saada. Meitä opiskelijoita on turkulaisista noin neljännes. Ajatella, joka neljäs turkulainen on opiskelija! Joten kerään tänään vähän ylös, millaisia etuuksia meidän on mahdollista saada.

Opiskelijalounas

Kävin tällä viikolla syömässä melkein joka päivä yliopiston opiskelijaravintoloissa. Aina ei ehkä muista, että tämä 2,60 euroa maksava ruoka on yksi iso etuus, jonka opiskelijakortti mahdollistaa. Ei tällä hinnalla muualta kyllä saa yhtä maittavaa ateriaa. Suuri plussa omalta puoleltani on vielä Turussa toimiville yliopistoravintoloille se, että melkein jokaisesta saa joka päivä myös kasvisruokavaihtoehdon. Tällä viikolla söin muun muassa täytettyjä paprikoita, pinaattilettuja ja kasvisbolognesea.

Opiskelijalounaalla opiskelijalähettiläs Julianne.
Kuvassa blogin kirjoittaja Julianne suosittelemassa Macciavellin kasvisbolognesea. Unican sivuilla sanotaan, että ” Kelan opiskelijatuki 1.1.2013 alkaen on kaikkiin ruoka-annoksiin 1,94 €”.
Opiskelijalounas Turun yliopiston opiskeluravintolassa.

YTHS eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö

Toinen opiskelijaetu, josta itse olen käyttänyt YTHS. YTHS eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö hoitaa muun muassa opiskelijoiden yleisterveyttä, suun terveydenhoitoa ja mielenterveysasioita. Oma kokemukseni YTHS:n palveluista on esimerkiksi se, kun fuksivuotenani sairastin influenssan. Soitin silloin kiirepäivystykseen ja sain jo tunnin päästä ajan lääkärille. Lääkäri teki tutkimuksen ja määräsi verikokeisiin ja antoi reseptin lääkkeille. Tämä käynti oli minulle ilmainen.

Maksan joka vuosi, kun olen ilmoittautunut yliopistolle läsnäolevaksi opiskelijaksi ylioppilaskunnan jäsenyyden, joka sisältää YTHS:n maksun. Tämä maksu on noin 100€/vuosi. Tämä maksu sisältää melkein kaiken opiskelijoiden terveydenhoidon, mutta kannattaa käydä itse tutustumassa YTHS:n palveluihin.

Liikuntamahdollisuuksia opiskelijoille, CampusSport

Opiskelijana Turussa pääsee myös halvalla liikkumaan! CampusSport tarjoaa koko lukukaudeksi 66 eurolla liikuntakokemuksia. CampusSportilla on viisi kuntosalia ja useita tunteja ryhmäliikuntaa viikossa. On myös tarjolla erilaisia palloilutunteja. Tutustu CampusSportiin.

Muita opiskelijaetuja

Lisäksi opiskelija-alennuksen saa melkein missä vain niin bussikorteista erilaisiin kahviloihin. Turussa kannattaa aina kysyä, onko opiskelija-etuuksia ja voi yllättyä missä kaikkialla opiskelijoita muistetaan!

Tutustu esimerkiksi seuraaviin sivuihin:

Joukkoliikenne Föli

Opiskelijoille edullisia lippuja Turussa

Ruokalistat Unican yliopistoravintoloissa

Kirjoittaja: utulähettiläs Julianne

Tavoitteena kansainvälisyys

Kun puhutaan opintojen kansainvälisyydestä, monille tulee ensimmäisenä mieleen vaihto-opiskelu. Se on toki loistava mahdollisuus kokea eläminen toisessa maassa ja parantaa kielitaitoja. Joillekin vaihtoon lähteminen ei kuitenkaan sovi esimerkiksi elämäntilanteen vuoksi tai ajatus toisessa maassa asumisesta voi tuntua liian suurelta muutokselta. Kansainvälisyyttä voi kuitenkin tuoda mukaan opintoihinsa lähtemättä kotikampukselta. Tässä neljä eri tapaa kansainvälistymiseen kotikampuksella!

Continue reading

Kauneimmat kalenterit vuodelle 2020 ja viisi vinkkiä parempaan ajanhallintaan

Rakastan kaikenlaisia kalentereita, sillä ne auttavat pitämään elämän järjestyksessä. Halusin kerätä tähän postaukseen omasta mielestäni kauniita kalentereita vuodelle 2020 ja pohtia omaa suhdettani ajanhallintaan, ajankäyttöön ja opiskeluun. Jaan myös viisi hyväksi havaitsemaani vinkkiä, jotka ovat auttaneet minua opiskelemaan paremmin ja nauttimaan enemmän vapaa-ajastani.

Continue reading

Kaikki irti yliopisto-opinnoista

Yliopistoon tullessaan useimmilla opiskelijoilla ei vielä ole kovin tarkkaa kuvaa omista tavoitteista opintojen ja tulevaisuuden uran suhteen. Moni ei toisaalta myöskään tiedä, millaisia erilaisia mahdollisuuksia yliopisto-opiskelu tarjoaa.

Työelämässä arvostetaan kuitenkin nykyään yhä enemmän erilaisia kokemuksia ja kompetensseja. Yliopistosta voi saada irti paljon muutakin kuin pakolliset opinnot. Alla on listattuna hyviä tapoja omien kompetenssien ja osaamisen täydentämiseen – tai miksei vain ikimuistoisten opiskelukokemuksien saamiseen.

Continue reading

Top 8 opiskelijaelämäkokemukset Turun yliopistossa

Kevään saapuessa Turkuun ja katuhiekkojen jo pöllytessä harja-autojen mukana talviteloille, on mahtava aika käydä läpi opiskelijaelämän huippukokemuksia. Tässä postauksessa minun top 8 opiskelijakokemukseni satunnaisessa järjetyksessä, olkaa hyvät!

Continue reading

Näin teet monipuoliset muistiinpanot

Olen pääsykoevinkeissäni korostanut muistiinpanojen tärkeyttä, ja ne ovatkin minulle toistaiseksi paras oppimisen muoto. Muistiinpanoja kirjoittaessaan alkuperäisteksti tulee luettua moneen kertaan läpi, ja tärkeimpiä pointteja etsiessä tietoa tulee myös prosessoitua paremmin kuin pelkästään lukiessa. Lisäksi niiden tekeminen auttaa hahmottamaan myös tekstin rakennetta.

Continue reading

Unelmien ala ei välttämättä ole unelmaa ensisekunneista alkaen

Tämä postaus on henkilökohtaisin ja tärkein tekstini tähän mennessä. Minun on pitänyt kirjoittaa se jo kauan, mutta teeman surumielisyyden vuoksi en ole kyennyt kirjoittamaan ollessani liian iloinen ja onnellinen. Tänään tentti- ja syväriahdistuksen ja Jarkon Kuopio-lomallelähdön aikaansaamissa tunnetiloissa koen viimein olevani kypsä kirjoittamaan.

Continue reading

Kansanopiston kautta yliopistoon

Kuten olen jo aiemmin maininnut, vietin toisen välivuoteni kansanopistossa, tarkemmin sanoen Työväen Akatemialla Kauniaisissa. Ensimmäinen lukionjälkeinen vuoteni oli kulunut töissä, matkustellen ja au pairina, joten toisen vapaan syksyn koittaessa aloin kaivata seikkailujen sijaan pysyvyyttä elämääni.

Continue reading

Amanuessi, kandi vai lääkärin sijainen – miten harjoittelut ja työt menevät lääkiksessä

Ei varmasti ole lääkisläistä, joka ei olisi heti ykkösvuonna päässyt vastaamaan sukulaisten hassunhauskoihin kyselyihin, että milloinkas sinä saat kirjoittaa reseptejä. Kuvio oli minulle lääkiksen aikanakin pitkään epäselvä, mutta kuten moni muukin asia, myös työkuvio on selvinnyt lääkistä eteenpäin tallatessa.

Continue reading

Millaista porukkaa lääkiksessä on?

Lääkistä kohtaan on paljon ennakkoluuloja. Lääkisläiset ovat rikkaiden lääkäreiden tai vähintään lakimiesten lapsia, jotka purjehtivat ja golfaavat kesäisin, ovat omanarvontuntoisia mulkkuja, jotka eivät tiedä oikeiden töiden tekemisestä mitään, ja ennen kaikkea lääkisläiset ovat kiinnostuneita vain muista lääkisläisistä tai parhaan puutteessa muista ”eliittiyliopistolaisista” (= kauppislaisista ja oikislaisista). Olin itsekin vähällä uskoa näin.

Continue reading

« Older posts