2-4 tutkimusavustajan tehtävää oikeustieteellisessä tiedekunnassa
Tähtäätkö tutkijan urapolulle, kiinnostaako tiedekunnassa tehtävä tutkimus tai onko lainvalmistelu lähellä sydäntäsi? Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta etsii tutkimusavustajia avustamaan eri tutkimusprojekteissa osana tiedekunnan tutkimusavustajapoolia. Tuntiperusteinen työsopimus mahdollistaa hyvin työnteon yhdistämisen opintojen kanssa, sillä saat itse vaikuttaa työn määrään ja aikoihin. Tutkimusavustajille tarjotaan työpiste tiedekunnan tiloista, mutta etätyökin on mahdollista.
Tehtävä alkaa tammikuussa tai sopimuksen mukaan. Toivomme, että tutkimusavustajan tehtävään valittavat pystyvät sitoutumaan työhön ainakin tulevaksi lukuvuodeksi 2025–2026. Työsuhteen tarkemmasta kestosta sovitaan valittavien kanssa erikseen. Tutkimusavustajan tehtävään haetaan oikeustieteellisen alan perustutkinto-opiskelijaa tai sellaista muun tieteenalan opiskelijaa, joka on suorittanut myös oikeustieteellisiä opintoja tai muulla tavoin tutustunut suomalaiseen oikeusjärjestelmään. Voit olla opintojen alussa, kandivaiheen loppupuolella tai maisterivaiheen alussa oleva opiskelija.
Tehtävänkuvaus
Tutkimusavustajan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja vaihtelevia. Tehtäviin voi kuulua erilaisia tutkimukseen liittyviä avustavia tehtäviä kuten tutkimusaineiston keräämistä, tiedonhakua, sisällöllisiä tutkimustehtäviä, tieteellisten julkaisujen viimeistelyä, raporttien kirjoittamista, tutkimusrahoitushauissa avustamista, ideointia ja kokouksiin osallistumista sekä tapahtumien järjestämistä ja muita organisointitehtäviä. Työtehtäviin saa tukea paitsi muilta tutkimusavustajapoolin jäseniltä mutta myös kulloisenkin projektin johtajalta ja muilta jäseniltä. Työtehtävät jaetaan mahdollisuuksien mukaan kunkin avustajan mielenkiinnon sekä osaamisen perusteella. Viime aikoina tutkimusavustajat ovat auttaneet muun muassa Lakitutka/LAWPOL ja SILE-projekteissa.
Haku alkaa päättyy 18. marraskuuta 2024, klo 16.00 (Europe/Helsinki)
Etsimämme henkilö
Tutkimusavustajapooliin tarvitaan monenlaista osaamista, joten sinun ei tarvitse hallita kaikkia alla lueteltuja taitoja. Tuothan hakemuksessa esille oman osaamisesi.
Katsomme eduksi:
- Lakitutkan ja keskeisten kotimaisten tai kansainvälisten oikeudellisten aineistojen ja tietokantojen tuntemuksen.
- Excelin sekä laadullisten tai määrällisten analyysityökalujen hallinnan (esim. SPSS tai NVivo).
- Kokemuksen somejulkaisemisesta tai graafisesta editoinnista.
- Ohjelmistotuotantotaidot.
- Kvantitatiivisessa analyysissä hyödyllisten ohjelmointikielten hallinnan (esim. R, Python).
- Erinomaisen englannin tai ruotsin kielen kirjallisen taidon.
- Hyvät organisointitaidot.
- Reippaan ja oma-aloitteisen asenteen työntekoon sekä kiinnostuksen oppia uusia taitoja.
- Itsenäisen työskentelyotteen sekä tiimityötaidot.
- Aikaisemman kokemuksen tutkimusassistentin tehtävistä.
Tarjoamme
Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.
Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.
Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.
Palkkaus ja koeaika
Palkkaus tutkimusavustajan tuntiperusteisessa tehtävässä on 14,02–15,34 €/tunti.
Tehtävässä on työehtosopimuksen mukainen koeaika.
Hakuohjeet
Jätäthän hakemuksesi sähköisen rekrytointijärjestelmämme kautta 18.11.2024, klo 16.00 mennessä.
Tutkimusavustajan tehtävää haetaan yliopiston sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomakkeelle pääset hakuilmoituksemme kautta, joka löytyy intranetistä Avoimet tehtävät -sivulta: https://intranet.utu.fi/fi/ajankohtaista/avoimet_tehtavat
Huomaathan, että hakuilmoitus on näkyvissä vain yliopistoverkosta tai VPN:ää käyttäen.
Hakemukseen on liitettävä motivaatiokirje, CV ja opintosuoritusote sekä muut asiakirjat, jotka voivat vaikuttaa tehtävän täyttämiseen.
Kerro motivaatiokirjeessä ainakin:
- mitkä oikeustieteellisen tutkimuksen alat sinua erityisesti kiinnostavat
- missä vaiheessa opintojasi olet (myös opintopistekertymä)
- aikaisemman työ-, harrastus- tai järjestökokemuksesi merkityksestä tehtävään
- tutkimusmenetelmiin liittyvästä osaamisestasi
- IT-osaamisestasi
- mahdollisesta kokemuksestasi Lakitutkan tai muiden oikeudellista aineistoa sisältävien palvelujen tai tietokantojen käytössä
Vaikka tutkimusavustajia ei lähtökohtaisesti nimetä mihinkään tiettyyn projektiin, kerro motivaatiokirjeessä, mitkä oikeustieteellisen tiedekunnan tutkimusprojekteista sinua erityisesti kiinnostavat ja miksi (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/oikeustieteellinen-tiedekunta/tutkimus). Kerro myös, mikäli mieleesi tulee uusia tutkimuskysymyksiä, joita jossakin näistä projekteista voitaisiin tutkia.
Lisätietoja antaa
Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimusavustajapoolin koordinaattori Fanni Aarniva, sähköposti: oik-assarit@utu.fi
Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa hallintopäällikkö Noora Kedonperä, sähköposti: nokake@utu.fi
Oikeustieteellinen tiedekunta
Oikeustieteellinen tiedekunta on nykyaikainen tutkimus- ja koulutusyhteisö. Se on kannustava ja innovatiivinen akateeminen yhteisö, jossa opiskelijoiden ja henkilökunnan vuorovaikutus on helppoa ja mutkatonta. Uuden tutkimustiedon tuottaminen ja uusien osaajien kouluttaminen ovat tiedekunnan ydintehtäviä.
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!