80-luvun kulttuuris-poliittinen perintö

Ensi maanantaina 19.9. luentosarjassa kulttuurihistorian dosentti Kari Kallioniemi puhuu 80-luvun suomalaisesta kulttuuris-poliittisesta ilmapiiristä suhteessa thatcherismiin ja anglofiliaan otsikolla “Thatcherismin ja anglofilian oudot petikaverit – Katsaus 1980-luvun kulttuuris-poliittiseen perintöön Suomessa “. Kallioniemi johtaa Koneen säätiön rahoittamaa tutkimushanketta Thatcherism, Popular Culture and the 1980s.

Tänä syksynä teema on esillä myös Helsingissä elokuvateatteri Orionissa järjestettävässä elokuvasarjassa “Ristiriitainen brittiläinen 1980-luku: Thatcherismin kausi elokuvissa”. Elokuvasarja käsittelee kiistellyn “Rautarouvan” Margaret Thatcherin (pääministerinä 1979–1990) politiikan ja brittiläisen elokuvan välisiä siteitä. Thatcherismin kulttuuripolitiikalle haitallisista vaikutuksista huolimatta 1980-luku on yksi brittiläisen elokuvan kukoistuskausista.

Lisätietoa sarjasta löydät Kansallisen Audiovisuaalisen arkiston sivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *