Poimintoja jakson 10 demotilaisuudesta

Tässä muutama nosto vuoden ensimmäisen jakson demotilaisuudesta. Tällä kertaa vähän kevyemmin – paljon muutakin on tehty.

Oppiminen

Zoom Whiteboards todettiin hyväksi korvaajaksi Flingalle yhteistyön ja osallistamisen työkaluksi ja sen käyttämisen tueksi on nyt laadittu ohjeistukset🔒. Howspace🔒 ja Zoom Whiteboards on lisätty digityökalujen sipulimalliin🔒, jossa on esitetty opetukseen käytettävissä olevia työkaluja. Yhteistyön ja osallistumisen työkalujen selvittely on jatkunut esimerkiksi reaaliaikaisten kyselysovellusten tutkimisella.

Kuvakaappauksia Howspacen ja Zoom Whiteboardsin esimerkkisivuilta.
Yhteistyön ja osallistamisen avuksi yliopistolla on käytössä Howspace (vas.) ja Zoom Whiteboards.

 

Peppiin on tehty versiopäivitys ja organisaatiomuutokset (uudet dekaanit) päivitetty sähköisiin tutkintotodistuksiin. Testiympäristössä on valmisteltu pilottia, jossa Peppiin otetaan käyttöön aikaisempien opintojen hyväksilukutoiminnallisuudet (eAHOT, aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen). Pilotointi käynnistyy seuraavassa jaksossa Kieli- ja viestintäopistojen keskuksessa.

Näkymä Pepin eAHOT-hakemussivusta, jolla hakija näkee omia tietojaan ja voi syöttää aikaisempien opintojen tietoja.
Pepissä pilotoidaan ominaisuuksia, joilla aikaisemmin tehtyjä opintoja voi sisällyttää tutkintoon.

 

Web- ja ovenpielinäytöissä käytössä olevaa opas.utu.fi-palvelua uudistetaan. Kansainvälisten maisteriohjelmien hakemusten käsittelyä tehostava sovellus tuli otettua odotettua laajemmin käyttöön tällä hakukierroksella – alunperin tarkoitus oli pilotoida sovellusta matemaattis-luonnontieteellisen ja teknillisen muutamassa ohjelmassa, mutta mukaan tuli lopulta myös yhteiskuntatieteellisen ja kasvatustieteiden tiedekuntien ohjelmia.

Digivision opin.fi-palvelun käyttöönotto lähestyy. Palvelu julkaistaan näillä näkymin huhtikuun alussa. Yliopiston Digivisio-intrasivuja🔒 uudistetaan ja hankkeessa valmistellaan Muutosfoorumi-toiminnan käynnistämistä – siitä lisää tietoa, kun suunnitelmat ovat pidemmällä. Digivision tapahtumista löydät ajantasaista tietoa Digivision nettisivuilta ja tapahtumia myös mainostetaan eri yliopiston viestintäkanavissa.

Tutkimus

Tohtorikoulutuksen UGIS-järjestelmällä tehtävä väitöskirjatutkijoiden vuosiraportointi kehitettiin aiempaa toimivammaksi vuodelle 2025. Järjestelmään luodulla uudella moduulilla ja raportointinäkymillä seurataan nyt myös OKM:n 1000 tohtoria -tohtorikoulutuspilottien etenemistä Turun yliopistossa. Lisäksi on laadittu tietovarastosta tohtoripilotin seurantaraportti.

Yliopiston tutkimusdatojen näkyvyyttä edistävän metadata-alustan käyttöönottoa on valmisteltu tarkentamalla vaatimuksia ja vertaamalla niitä ratkaisuvaihtoehtoihin. Myös aineistoinventaari henkilötietoja sisältävien tutkimusaineistojen rekisteröimiseen yliopiston lakisäänteisten vaatimusten täyttämiseksi etenee kohti käyttöönottoa.

Yhteiset palvelut

Yliopistolaisten tekoälyn käyttämiseen innostaminen jatkuu. Tekoälyasioita kokoava sivusto julkaistaan lähiaikoina intranetissä. Chat.ai.utu.fi-palveluun🔒 on saatu käyttöön Anthropic- ja Mistral-kielimallit, joista jälkimmäisessä erityisen kiinnostavaa on se, että se toimii EU:n alueella. Pilottikäyttö on laajentunut Kieli- ja viestintäopistojen keskukseen, matemaattis-luonnontieteellisen ja teknillisen tiedekunnan opintotoimistoihin ja maantieteen ja geologian laitokselle.

Tekoäly-intranet-sivuston vielä julkaisematon Tuki ja yhteisö -sivu
Intranetiin on tulossa tekoälyasioita käsittelevä sivusto

 

Asta-asianhallintajärjestelmästä saadaan toimielinten pöytäkirjat nyt automaattisesti intraan. Toistaiseksi intrassa julkaistu on lääketieteellisen🔒 ja kasvatustieteiden🔒 tiedekunnan johtokuntien pöytäkirjat. Tiedonhallintatyöhön liittyen on intrassa julkaistu infosivusto tiedonhallinnasta🔒.

Asianhallintajärjestelmän toimielimet-julkaisukanavassa näkyvät tiedekuntien johtokuntien viimeisimpien kokousten päivät ja pöytäkirjat.
Intranetiin on tulossa automaattinen listaus, josta löytyvät tiedekuntien johtokuntien pöytäkirjat.

 

CRM-järjestelmän yhteyteen on toteutettu Sidos-portaali, jossa järjestelmään rekisteröidyt voivat muokata omia tietojaan. CRM-järjestelmän lanseeraustyö jatkuu.

Näkymä Sidos-portaaliin sisäänkirjautuneen henkilön Henkilö- ja yhteystiedot -osiosta.
Sidos-portaalissa yliopiston CRM-järjestelmään rekisteröidyt voivat päivittää omia tietojaan.

 

Ja lisäksi paljon muuta, esimerkiksi liitettiin järjestelmiä kertakirjautumisjärjestelmään, vastaanotettiin jo ennen joulua tekoälyä varten tilatut GPU-palvelimet, uudistettiin yliopiston sivustojen teemoja, vaihdettiin varmennepalvelun tarjoaja, julkaistiin opintopisteraportti henkilökunnalle (yliopiston tilastoportaalissa🔒), ajettiin vanha kanban-palvelu alas, paranneltiin yliopiston www-sivuston hakua, saatiin testikäyttöön tiketöintijärjestelmän itsepalveluportaali ja oltiin apuna Seinäjoen ja Porin muutosten IT-asioissa.

Categories: Demo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *