InFLAMES Flagship Blog Liekeissä: Immunologian ammattilaisten avautumisia

Vuosi InFLAMES-lippulaivan kyydissä

Suomen Akatemian lippulaivat seilaavat jokainen oman osaamisalueensa vesillä. Jokaisen lippulaivan matkaan kuuluu varmasti tyyntä, tuulia ja myrskyjäkin, mutta pahoihin karikkoihin ei toki mikään lippulaiva halua ajaa. InFLAMES-lippulaiva on seilannut immunologiseen tutkimukseen pohjautuvan lääketieteen ja diagnostiikan vesillä kohta vuoden ja on sen aikana onnistunut kasvattamaan miehistöään 42 uudella henkilöllä. Jo se kertoo siitä, että heti kun lippulaivan köydet saatiin irrotettua laiturista, on lähdetty tavoittelemaan tuulia, joiden tarkoituksena on lisätä entisestään vauhtia kohti määränpäätä. Määränpäät, sairauksien hoidon ja sairauksien tarkemman ja aikaisemman diagnosoinnin kehittäminen, ovat ne, mihin toivomme yhdessä pääsevämme lippulaivan ja siihen kuuluvien laivueiden kanssa. Uskon, että tästä matkasta tulee mielenkiintoinen.

Kun mietitään vuoden tapahtumia, nousee sieltä keskeisempänä esiin juurikin miehistön rekrytoinnit: tohtorikoulutettavat, tutkijatohtorit, ryhmänjohtajat, professorit, vierailevat professorit, työelämäprofessorit, tutkimuksen tukihenkilöt ja tukipalvelutiimin palkkaukset. Nämä ovat sitä miehistöä, jolla lippulaiva on päässyt vauhtiin. Lisäksi yhdessä InFLAMESin johtoryhmän kanssa on pyritty luomaan niitä toimintatapoja, jotta kaikki lippulaivaan kuuluvat saisivat tukea tutkimuksen tekemiseen ja oppisivat tuntemaan toisensa, jotta löytäisivät yhteistyöstä uusia ajatuksia ja lähestymistapoja tutkimuskysymyksiensä ratkaisuihin. Täytyy kuitenkin sanoa, että COVID-19:sta aiheuttama vastatuuli on ollut harmittavainen, vaikka joitain valonpilkahduksia on koettu. Näitä valonpilkahduksia toivat tutkimusryhmänjohtajien yhteinen kokousmatka Havsviddenniin ja InFLAMESin omat pikkujoulut, jotka saatiin kuin saatiinkin järjestettyä.

Lippulaivoille viestintä on yksi oleellisimmista asioista ja viestinnällisesti vuosi sai buustia viestintäasiantuntijasta Liisa Koivulasta. Tämän osoituksena InFLAMES-twittertilin seuraajamäärän tuplaantui loppuvuoden aikana ja nyt saavutettu 500 seuraajaa on oikein hyvä saavutus. Lisäksi kansallisesti huomiota on saanut myös Suomen Akatemian tekemän esittelyvideon julkistus ja Aurora-lehden InFLAMES-teemainen numero. Nyt myös juuri julkaistut InFLAMES-lippulaivan työelämäprofessorien Timo Veromaan ja Juha Laineen sekä InFLAMES ryhmänjohtaja Professori Qiushui Hen professoriluennot ovat kuunneltavissa. Tutkijoiden ja tutkimuksen nostaminen kansallisesti kaikkien tietoisuuteen jatkuu keväällä, niin koulutuksen kuin uusien some-kanavien kautta. Olkaahan valmiina InFLAMES-lippulaivan tutkijat. Teitä tullaan tarvitsemaan.

Yhdessä olemme enemmän -sanonta pitää paikkansa myös lippulaivassa ja tätä tavoitetta kohti lähdettiin purjehtimaan eilen InFLAMES-lippulaivan ensimmäisessä Corporate Corner -tilaisuudessa. Tilaisuuteen oli kutsuttu nykyiset ja uudet yhteistyökumppanimme ja tutkijamme. Tilaisuus herätti kiinnostusta ja noin 80-90 henkilöä oli mukana etäyhteydellä tai paikan päällä. Mukana oli osallistujia 15 eri yrityksestä. InFLAMES-lippulaivan asiantuntijuuden ja yhteistyön potentiaalista kertominen jatkuu ensi vuonna neljällä Corporate Corner -tilaisuudella eri teemoin ja avaukset on tehty myös Suomen ulkoministeriöön yhdessä Lääketeollisuus ry:n kautta. Haluamme saada osaamisemme ja potentiaalimme näkyviin kansallisesti ja kansainvälisesti.

En katso, että InFLAMES-lippulaivan matka immunologisen tutkimuksen vesillä tulisi koskaan päättymään. Matkalla saavutetaan päämääriä, joita juhlitaan pienemmissä ja välillä isommissa satamissa, mutta tämän jälkeen matka jatkuu aina vaan, vaikka reitti saattaa välillä muuttua satamien välillä ja laivan koko muuttua isommaksi. On hienoa olla lippulaivan kyydissä ja tehdä töitä sen myötätuulien eteen.

Kaisa Hakkila, projektipäällikkö, InFLAMES-lippulaiva

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *