Microsoft Teams opetuskäytössä 

Microsoft Teamsista on käytettävissä opetuskäyttöön suunniteltu Luokka (Class)-ryhmätyyppi, joka tarjoaa ominaisuuksia ja sovelluksia nimenomaan opettamiseen ja oppimiseen.

Luokka-tyyppinen ryhmä tarjoaa erityisesti toimintoja opiskelijan ja opettajan väliseen sekä opiskelijoiden keskinäiseen vuorovaikutukseen. Vuorovaikutusta tukevia ominaisuuksia ovat esimerkiksi kanavat, jotka toimivat niin tiedottamisen ja materiaalien jakamisen kuin keskustelunkin alustana. 

​​Luokka-tyyppinen Teams sisältää työkaluja erityisesti opetuskäyttöön, kuten verkkokurssin toteuttamiseen, viestintään, opetusmateriaalien jakamiseen sekä dokumenttien ja sisältöjen yhteiseditointiin. Osa ominaisuuksista on käytettävissä myös normaaleissa Teams-ryhmissä.

Toistaiseksi Turun yliopiston ainut täysin tuettu yleiskäyttöinen verkko-opetusalusta on Moodle, joten sen käyttöä suositellaan, mikäli vain mahdollista. Kuitenkin Microsoft Teams saattaa soveltua kurssien, opintojaksojen ja opiskeluprojektien alustaksi jossain tapauksissa Moodlea paremmin, esimerkiksi kun

  • kurssilla tarvitaan Moodlea parempi alusta sosiaaliseen vuorovaikutukseen 
  • kurssi toteutetaan projektimaisena työskentelynä, jossa käytetään yhteisesti editoitavia ja kommentoitavia Microsoft Office 365 -dokumentteja (Word, Excel, PowerPoint) ja -sovelluksia (esim. Forms, Planner, OneNote-muistikirja, Whiteboard, Stream) 
  • kurssilla halutaan käyttää Teamsin opetustilanteen aikaisia palaute-, tehtävä- ja arviointiominaisuuksia (huomaa että lopullista kurssiarviointia varten pitää käyttää siihen tarkoitettuja sovelluksia,​ kuten Examia, Moodlea ja Peppiä)
  • kurssilla halutaan käyttää Teamsiin integroituja sovelluksia

Huomioithan kuitenkin nämä:

  • Kurssin lopullista arviointia ei pidä tehdä Teamsissa.
  • Huomioi opiskelijan oikeus kieltäytyä Teamsin käytöstä.
  • Huomioitavaa Teamsin käytössä tietosuojan kannalta.

​​Tutustu tarkemmin intrassa.