Siisti kirjoituspöytä.

Parhaat vinkit etäopiskeluun

Tämä postaus on jatkoa aiemmalle blogipostaukselleni, jossa annoin vinkkejä opiskeluun ja ajanhallintaan. Haluan nyt jakaa omat tärppini etäopiskeluun ja siihen, miten opiskelun saa kotona parhaiten käyntiin.

Luo itsellesi lukurutiini

Etäopiskelu voi usein tuntua haastavalta, sillä kotoa puuttuvat opiskelulle ominaiset, opiskelijan arkea rytmittävät asiat, kuten kirjastolla käynnit, luennot ja lukupiirit. Hyvä lukurutiini onkin kaikkein tärkein vinkkini etäopiskeluun. Jos kotona opiskelu on sinulle uutta, se kannattaa aloittaa kevyesti. Voit asettaa itsellesi päivittäisiä lukutavoitteita, joiden avulla seuraat helposti opiskelun etenemistä. Päivittäistä lukuaikaa voi pidentää vähitellen, kun kotona opiskelu alkaa sujua.

Päätä, missä opiskelet

Etäopiskelussa on tärkeää, että omasta kodista löytyy ainakin yksi paikka, jossa vallitsee opiskelurauha. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, etäopiskelulle varattua paikkaa voi päivän aikana vaihdella. Puhelimen voi opiskelun aikana pitää äänettömällä tai lentotilassa.

Hyödynnä erilaisia oppimisalustoja

Etäopiskelu voi olla myös helppoa, sillä monet kurssimateriaalit ovat saatavilla Moodlessa. Turun yliopiston Moodle on Turun yliopiston opiskelijoiden oma verkko-oppimisympäristö, josta löytyvät useimpien kurssien kurssialueet, aikataulut ja kurssiopettajien antamat oppimismateriaalit. Moodlen kautta opiskelija saa helposti yhteyden myös kurssien opettajiin.

Tutustu Turun yliopiston Moodleen täällä.

Tiesitkö, että voit tutustua yliopisto-opintoihin myös avoimessa yliopistossa? Jos olet kiinnostunut yhteiskunnasta, politiikasta tai kansainvälisistä asioista, voit opiskella Turun yliopiston valtio-opin perusopinnot (25 op) kokonaan avoimena yliopisto-opetuksena.

Tutustu valtio-opin opintoihin Turun yliopiston avoimessa yliopistossa täällä.

Hyödynnä Rekryn yksilöllinen uraohjaus etänä

Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut tarjoaa Turun yliopiston opiskelijoille yksilöllistä uraohjausta myös etänä. Uraohjauksessa paneudutaan opiskelijaa askarruttaviin kysymyksiin tulevan työelämän tai uravalintojen suhteen. Hienointa on se, että uraohjaukseen voi tulla missä opintojen vaiheessa tahansa, joten tukea omiin uravalintoihin saa opintojen aloittamisesta aina valmistumiseen saakka.

Tutustu Rekryn uraohjaukseen ja muihin palveluihin täällä.

Jos haluat kuulla lisää kokemuksia Turun yliopistossa opiskelusta, seuraa upeita opiskelijalähettiläitämme Turun yliopiston Instagramissa @uniturku hashtagilla #utulähettiläs!

Sydämellä, opiskelijalähettiläs Lumi