Ensimmäinen artikkelini on julkaistu

Ensimmäinen väitöskirjaani liittyvä artikkeli on julkaistu tällä viikolla tiedelehti Eloressa. Sen pääset lukemaan täältä: https://journal.fi/elore/article/view/132053

Tuon kyseisen artikkelin kirjoitin yhdessä ohjaajani Jaana Kourin kanssa. Siinä aineistona toimivat autoetnografiset päiväkirjamme yhdessä toteuttamastamme parannustapahtumasta. Se on ainut väitöskirjani artikkeli, jossa menen noin syvälle omaan kokemukseeni. Loput artikkelini tulevat olemaan enemmänkin kirjoituskutsun ja haastattelujen avulla saamani materiaalin pohjalta kirjoitettuja ja luonteeltaan huomattavasti yleisluontoisempia. Toinen artikkeli on ollut jo jonkin aikaa työn alla ja julkaistaan (toivottavasti) ensi vuoden puolella 🙂

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Ensimmäinen artikkelini on julkaistu

Hei vaan,

Kiinnostuneille tiedoksi, että kirjoitin Turun yliopiston etnologian, folkloristiikan ja uskontotieteen yhteiseen Kulttuurien tutkijat tuumailevat-blogiin lyhykäisen tekstin tutkimuksestani.

Sen pääset kurkkaamaan täältä: https://fokaus.wordpress.com/2023/12/11/millaisia-ovat-shamanistisia-parannusmenetelmia-kayttaneiden-henkiloiden-kokemukset-nykypaivan-suomessa/

Valoa vuoden pimeimpiin päiviin kaikille!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Hei vaan,

Kiitos ja kumarrus

Lämpimät kiitokset kaikille kutsuuni vastanneille. Kevään aikana olen saanut useampia arvokkaita tekstejä sekä jakanut kauniita hetkiä haastattelujen muodossa. Jokunen niistä jäi vielä kesällekin.

Aineistoa on siis kertynyt riittämiin, joten tutkimus saadaan niiltä osin tehtyä. Mutta jos joku haluaa vielä osallistua, niin minuun voi olla vielä tuonne elokuun lopulle saakka yhteyksissä. Sitten olisikin tarkoitus alkaa kirjoittamaan artikkelia yhdessä luomastamme aineistosta 🙂

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kiitos ja kumarrus

Kerran vielä

Hei kaikille ja aurinkoista kevättä!

Minulta on pyydetty, että kirjoituskutsuun olisi mahdollista osallistua myös ilman arkistointia, niin että teksti tulisi käyttöön ainoastaan tässä tutkimuksessa. Samoin minulta on pyydetty, että tutkimukseeni voisi osallistua haastattelun muodossa. Toiveisiinne on vastattu, nyt nämä molemmat tavat osallistua mahdollisia.

Eli tästä pääset hiukan uudistettuun kirjoituskutsuun, joka on auki 16.5.23 asti. Kun lähetät vastaustasi, sinulla on nyt siis mahdollisuus valita arkistoidaanko tekstisi vai ei. (Linkki poistettu 17.5.23)

Jos haluat osallistua tutkimukseen kevään aikana haastattelun muodossa, niin laita minulle sähköpostia niin saat lisätietoa ja sovitaan yksityiskohdista. Haastatteluun menee aikaa arviolta noin tunti ja se voidaan toteuttaa joko kasvokkain, zoom:issa tai puhelimen välityksellä. Haastattelun teemat ovat aivan samat kuin kirjoituskutsussa ja voit itse päättää missä määrin haluat kokemuksestasi kertoa. Kuulemisiin!

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kerran vielä

Kirjoituskutsun vastausaikaa on jatkettu!

Oletko ollut shamanistisessa hoidossa tai harjoitatko shamanismia? Ovatko ne vaikuttaneet hyvinvointiisi? Haluatko osallistua tutkimukseen kirjoittamalla kokemuksestasi?

Julkaisin tutkimukseeni liittyvän kirjoituskutsun shamanistisia parannusmenetelmiä käyttäneiden henkilöiden kokemuksista lokakuussa. Kohderyhmänä ovat siis ne henkilöt, jotka ovat hakeneet tai saaneet itselleen apua shamanismista. Jonkin verran tekstejä olen jo vastaanottanut, lämmin kiitos niistä jokaisesta. Vielä kuitenkin kaipaisin hieman lisää, jotta saisin tutkimuksen kunnolla käyntiin. Annoinkin kirjoituskutsulle lisäaikaa tammikuun loppuun saakka.

Voit osallistua tutkimukseen kirjoittamalla vapaamuotoisen tekstin, jossa kuvailet kokemustasi shamanistisesta parantamisesta.

Kirjoituskutsusta löydät kysymyksiä, joihin esimerkiksi voit vastata tekstissäsi. Tähän allaolevaan tekstiin olen sanaillut vielä vähän lisää kysymyksiä kirjoittamisen tueksi, jos ne vaikka aukeaisivat tai sopisivat kokemukseesi paremmin.

Mihin hait apua?

Miksi hait apua juuri shamanismista?  

Olitko hakenut tai olisitko valmis hakemaan samaan asiaan apua länsimaisen lääketieteen mukaisista hoitomuodoista? Vai pidätkö hyvinvoinnistasi huolta mieluummin muilla tavoin? 

Millaisessa shamanistisessa hoidossa olit, oliko kyseessä esimerkiksi henkilökohtainen hoito tai yhteisöllinen parantava seremonia? Mitä sen aikana tapahtui?

Millainen on kokemuksesi tapahtuneesta? Mikä on olennaista kokemuksessasi esimerkiksi mielen, kehon, tunteiden tasolla, sosiaalisesti tai henkisesti? Mikä oli tai ei ollut parantavaa?

Koetko yksittäisen shamanistisen hoidon tai seremonian ja/tai pidempiaikaisen shamanismin harjoittamisen vaikuttaneen hyvinvointiisi ja jos niin miten? Minkä asian ajattelet saaneen nämä vaikutukset aikaan, mikä shamanismissa kokemuksesi mukaan parantaa?

Voit kirjoittaa kokemuksestasi juuri sen verran kuin itse haluat. Kysymykset ovat suuntaa antavia, eikä kaikkiin niihin tarvitse vastata. Shamanistisia parannusmenetelmiä ja niitä käyttäneitä henkilöitä on niin monenlaisia, että kaikkien meidän kokemuksiin istuvia kysymyksiä on ylipäätään vaikea löytää. Millainen on juuri sinun kokemuksesi?

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kirjoituskutsun vastausaikaa on jatkettu!

Hellurei, tutkimus on alkanut! Kuka kuuluu kohderyhmään?

Tutkimukseni shamanistisesta parantamisesta alkoi tänä syksynä ja kerään parhaillaan shamanistisia parannusmenetelmiä käyttäneiden henkilöiden kirjoituksia kokemuksistaan.

Kirjoituskutsun julkaistuani olen käynyt useamman henkilön kanssa keskustelua ja kirjeenvaihtoa siitä, mikä lasketaan shamanistiseksi hoidoksi tai parantamiseksi ja kuuluvatko he kohderyhmään. Samalla oivalsin, että varsinkin lyhyessä tekstissä onko hankala löytää näin laajaan ja syvälliseen aiheeseen sellaiset sanat, jotka aukeaisivat useimmille meistä edes jokseenkin samalla tavalla. Muokkasinkin kutsuani noiden keskusteluiden pohjalta hieman, jotta se huomioisi paremmin eri tavat harjoittaa shamanismia tai puhua siitä.

Mutta niin, tällä tekstillä haluan rohkaista sinua kirjoittamaan huolimatta siitä, millainen kokemuksesi shamanistisesta parantamisesta on. Jos olet ollut shamanistisessa hoidossa tai parannustapahtumassa asiakkaana, kuulut kohderyhmään. Jos olet osallistunut yhteisölliseen parannusrituaaliin tai parannusseremoniaan, kuulut kohderyhmään. Jos olet itseksesi tai vaikka ystävien kesken käyttänyt shamanismia, vaikkapa rumpumatkan tekemistä, oman hyvinvointisi tukemiseen, kuulut kohderyhmään.

Voit kirjoittaa huolimatta siitä onko kokemuksesi shamanismista yhden hoidon, muutaman kuukauden tai vuosikymmenien mittainen. Voit kirjoittaa riippumatta siitä, oletko hakenut shamanismista apua fyysiseen sairauteen, mielenterveydellisiin ongelmiin, merkityksettömyyden tunteeseen tai vaikkapa kuormittavaan elämäntilanteeseen. Voit kirjoittaa oli kokemuksesi sitten positiivinen, neutraali tai negatiivinen. Erilaiset kokemukset luovat kattavamman kokonaiskuvan aiheesta.

Sen kuitenkin joudun rajaamaan, että tässä tutkimuksessa olen kiinnostunut ennen kaikkea heidän kokemuksistaan, jotka ovat hakeneet shamanismista apua tai tukea itselleen (en siis shamanistisen parannuksen välittämisestä muille).

Lämpimät kiitokset jokaiselle kokemuksensa jakaneelle!

P.S. Pyrin jatkossa kirjoittelemaan aina aika ajoin tänne, miten tutkimukseni etenee.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti