Hellurei, tutkimus on alkanut! Kuka kuuluu kohderyhmään?

Tutkimukseni shamanistisesta parantamisesta alkoi tänä syksynä ja kerään parhaillaan shamanistisia parannusmenetelmiä käyttäneiden henkilöiden kirjoituksia kokemuksistaan.

Kurkkaa tänne:

https://redcap.utu.fi/surveys/?s=8DLHAP49M7KDK7DJ

Kirjoituskutsun julkaistuani olen käynyt useamman henkilön kanssa keskustelua ja kirjeenvaihtoa siitä, mikä lasketaan shamanistiseksi hoidoksi tai parantamiseksi ja kuuluvatko he kohderyhmään. Samalla oivalsin, että varsinkin lyhyessä tekstissä onko hankala löytää näin laajaan ja syvälliseen aiheeseen sellaiset sanat, jotka aukeaisivat useimmille meistä edes jokseenkin samalla tavalla. Muokkasinkin kutsuani noiden keskusteluiden pohjalta hieman, jotta se huomioisi paremmin eri tavat harjoittaa shamanismia tai puhua siitä.

Mutta niin, tällä tekstillä haluan rohkaista sinua kirjoittamaan huolimatta siitä, millainen kokemuksesi shamanistisesta parantamisesta on. Jos olet ollut shamanistisessa hoidossa tai parannustapahtumassa asiakkaana, kuulut kohderyhmään. Jos olet osallistunut yhteisölliseen parannusrituaaliin tai parannusseremoniaan, kuulut kohderyhmään. Jos olet itseksesi tai vaikka ystävien kesken käyttänyt shamanismia, vaikkapa rumpumatkan tekemistä, oman hyvinvointisi tukemiseen, kuulut kohderyhmään.

Voit kirjoittaa huolimatta siitä onko kokemuksesi shamanismista yhden hoidon, muutaman kuukauden tai vuosikymmenien mittainen. Voit kirjoittaa riippumatta siitä, oletko hakenut shamanismista apua fyysiseen sairauteen, mielenterveydellisiin ongelmiin, merkityksettömyyden tunteeseen tai vaikkapa kuormittavaan elämäntilanteeseen. Voit kirjoittaa oli kokemuksesi sitten positiivinen, neutraali tai negatiivinen. Erilaiset kokemukset luovat kattavamman kokonaiskuvan aiheesta.

Sen kuitenkin joudun rajaamaan, että tässä tutkimuksessa olen kiinnostunut ennen kaikkea heidän kokemuksistaan, jotka ovat hakeneet shamanismista apua tai tukea itselleen (en siis shamanistisen parannuksen välittämisestä muille).

Lämpimät kiitokset jokaiselle kokemuksensa jakaneelle!

P.S. Pyrin jatkossa kirjoittelemaan aina aika ajoin tänne, miten tutkimukseni etenee.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti