Ladataan

Uutiset

Feminismiä talouteen tulossa syksyllä 2024

Uutinen 6.6.2024

Kirjamme Feminismiä talouteen: Opas kriittiseen talouslukutaitoon (Hanna Ylöstalo, Heini Kinnunen, Emma Lamberg & Inna Perheentupa) ilmestyy syyskuussa Gaudeamuksen kustantamana. Lisätietoa kirjasta kustantajan sivuilla, tarjous ennakkotilaajille ja julkkareiden ajankohta löytyvät alta.

Kirjan kuvaus

Perinteinen taloutta koskeva tieto ja talouspolitiikka perustuvat kapeaan ymmärrykseen talouteen liittyvistä valtarakenteista: usein sivuutetaan sukupuolittuneet taloudellisen eriarvoisuuden muodot sekä vaurauden kertyminen globaaliin pohjoiseen ja valkoisille miehille. Naisille perinteisesti kuulunutta taloudellista toimintaa, kuten hoivaa, kohdellaan kuluna tai kotityön kaltaisena näkymättömänä ja ilmaisena lahjana. Tasa-arvokeskustelussa puhutaan naisten köyhyydestä ja palkoista mutta vähemmän valtiontalouden ja talouspolitiikan merkityksestä sukupuolten tasa-arvolle.

Feminismiä talouteen kyseenalaistaa näitä kivettyneitä lainalaisuuksia ja avaa talouteen feministisiä näkökulmia ottaen huomioon sukupuolen ohella etenkin luokkaan ja rodullisuuteen liittyvät valtasuhteet. Teoksessa rakennetaan tasa-arvoisempaa, sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa ja ekologisesti kestävämpää maailmaa ja talousajattelua. Samalla lukija saa vinkkejä vallitsevien talousmyyttien kyseenalaistamiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumiseen.

Ennakkotilaa kirja

Kirjaa voi nyt ennakkotilata Gaudeamukselta osoitteesta info(at)gaudeamus.fi tarjoushintaan 24,90€ ja ilman postikuluja. Mainitse tilauksen yhteydessä kampanjakoodi FEMINISMI24 Kirja ilmestyy syyskuussa 2024 ja se laskutetaan toimituksen jälkeen.

Tule mukaan julkkareihin

Kirjan julkistustilaisuus järjestetään torstaina 31.10. klo 17:00-18:30 Rosebud Sivullisessa Helsingissä (Kaisa-talo, Kaisaniemenkatu 5). Tilaisuuden aluksi kirjoittajat esittelevät kirjan. Sen jälkeen kuullaan kolme kommenttipuheenvuoroa, jossa kirjan lukeneet henkilöt kertovat omia ajatuksiaan kirjan sisällöistä sekä lukukokemuksestaan. Kommenttipuheenvuorot kuullaan kirjailija ja koomikko Raisa Omaheimolta, tutkija Tero Toivaselta sekä kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Minja Koskelalta. Lisätietoa julkkareista lähempänä tapahtumaa.