Tällä hetkellä (kevät – kesä 2021) teemme tutkimusta äänikirjojen kuuntelun aikana tapahtuvasta ajatusten harhailusta.

Tutkimus toteutetaan netissä itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana — sen kesto on 2,5 – 3 tuntia, joten varaathan tarpeeksi aikaa sen tekemiseen! Tutkimuksessa kuuntelet kaunokirjallista tekstiä ja vastaat ajatuksiasi koskeviin kysymyksiin.

Voit osallistua tutkimukseen, jos äidinkielesi on suomi ja olet vähintään 18-vuotias.

Jos jaksat tehdä tehtävän loppuun asti, voit jättää yhteystietosi ja saat kuukauden mittaisen perustilauksen BookBeat -äänikirjapalveluun.

Tutkimukseen voi osallistua osoitteessa https://research.sc/participant/login/dynamic/A52FAB01-EE23-483F-A977-90F8C7147E20. Huomaathan, että kokeen linkki ei ole yksilöity. Et siis voi jättää koetta kesken ja jatkaa sitä muuna ajankohtana (sivusto tunnistaa sinut uudeksi osallistujaksi ja koe alkaa alusta). Varaathan siis riittävästi aikaa kokeen suorittamiselle (n. 2,5–3 h).

Mikäli käytät mobiililaitetta, kopioithan ja avaathan osoitteen selaimessa, jotta koe toimii varmasti oikein. Mobiililaitteella suoritettaessa on tärkeää, että et poistu selaimesta tai sulje näyttöä silloin, kun äänikirjaa toistetaan, sillä tämä aiheuttaa ongelmia toistossa. Kokeen aikana tulee useita taukoja kuuntelusta, jolloin on mahdollista pitää pieniä taukoja samalla.