Kovenevien arvojen ja kriminaalipolitiikan aikana on syytä kysyä, pystyykö rikosoikeus ja oikeudenkäynti tuottamaan oikeudenmukaista kohtelua kaikille. Keskustelu ja lainuudistukset terrorismirikoksista, uusista kriminalisoinneista mukaan lukien abortti, pakkokeinoista, tiedustelulainsäädännöstä ja perustuslain muuttamisesta nostavat esiin kysymyksiä toimenpiteiden kohdistumisesta. Samaan aikaan säästöpaineet johtavat muutoksiin oikeudenkäynnissä, kuten kirjallisen menettelyn yleistymiseen, joiden kohdistumista ja vaikutuksia joudutaan arvioimaan jälkikäteen.
Suomalainen rikos- ja prosessioikeuden sekä kriminologian tutkijoiden tapaaminen on järjestetty viime vuosina vuosittain. Pohjoismaisella rikosoikeusseminaarilla on pitkä perinne ja vakiintunut toimintatapa. Turku on vuonna 2019 kummankin kohdalla järjestämisvuorossa, joten päätimme yhdistää tapahtumat.
Tervetuloa Turkuun 21-23.8.2019. Seminaarin kielet ovat ruotsi, suomi ja englanti. Paperin voi esittää jollakin näistä kielistä. Abstraktien maksimipituus on 1500 merkkiä. Abstraktien määräaikaa on jatkettu 28.5. asti.
Rekisteröitymismaksu on € 40 (10.6.2019 alkaen €60). Vapautusta rekisteröintimaksusta voi pyytää Tuomas Huplilta.
Pääpuhujat:
Elina Pirjatanniemi, Professor, Director of the Human Rights Institute, Åbo Akademi:
Whose Rationality? Whose Humanism? A Human Rights Perspective on Nordic Criminal Policy”
Moa Bladini, docent & Erik Björling, lecturer (procedural law), University of Gothenburg:
Objectivity and Narratives in Procedural Law
David Whyte, Professor of Socio-legal Studies, University of Liverpool:
How Corrupt is Finland?