Opiskelija etäopiskelemassa ulkona.

Kesäopinnot Turun avoimessa yliopistossa

Moi!

Tässä blogipostauksessa kerron Turun avoimen yliopisto-opetuksen kesäopinto mahdollisuuksista. Miltä kesäopinnot ovat minusta tuntuneet? Millaisia ne ovat ja sopisivatko ne ehkä sinun opintokokonaisuuteesi? 

Avoimeen yliopisto-opetukseen ei vaadita aikaisempaa koulutus- tai tutkintopohjaa, joten kuka vaan voi ilmoittautua kursseille. Voit vaikka kokeilla kursseja aivan toisesta tiedekunnasta! Kurssitarjontaa löytyy useilta eri tieteenaloilta, mutta ei kuitenkaan kaikilta. Täältä voit katsoa, miltä näyttää Turun avoimen yliopiston kesän 2021 opintotarjonta ja opetusohjelmat.

Miksi päädyin ottamaan kesäopintoja ja miltä ne ovat minusta tuntuneet?

Itse päädyin ottamaan kesäopintoja, koska ajattelin tämän olevan hyvää aikaa suorittaa sivuainettani ympäristötieteestä. Syksyllä on sitten mukava taas keskittyä rauhassa vain omaan geologian pääaineeseeni. Ajattelin myös esseiden kirjoittamisen olevan hyvää harjoitusta kirjoitustaidolleni. Geologian pääaineessani meillä on harvoin asiatekstin kirjoittamista vaativia suorituksia, vaan kurssimme suoritetaan yleensä tentillä, kurssin aihetta kokoavalla tehtäväkokonaisuudella tai raportilla. Viimeisen vuoden aikana on saanut harjoitella itsenäistä opiskelua ja aikataulutusta, mikä helpottaa näiden kurssien tekemistä. Lisäksi kesällä on mukavaa, kun kirjoittaa voi missä vain.

Minulla oli myös hyvä tilanne töiden osalta, että mukaan mahtui ottaa kursseja kesälle. Jos sinulla on kesällä paljon töitä, en suosittele kesäopintojen ottamista, sillä ne vievät paljon aikaa ja kesällä pitää muistaa rentoutua sekä ladata akkuja. Olen kuitenkin huomannut, että niin viime kuin tänäkin kesänä kesäopinnot ovat olleet todella haluttuja. Luulen, että koronatilanne ja siitä johtuva epävarmuus on vaikeuttanut monien kesätyön saamista, joten kesäopinnot ovat mielestäni hyvä varavaihtoehto, jos jää ilman kesätöitä. Kesäkursseille ilmoittautuneet opiskelijat voivat myös hakea opintotukea kesäkuukausille. Voit lukea lisää Kelan sivuilta kohdasta opintotukiaika.

Millaista kurssien suorittaminen on?

Avoin yliopisto-opetus käy kesälläkin helposti etänä ja opiskella voi siis missä vain. Tietokoneen voi ottaa mukaan ja mennä vaikka puistoon tai käyttää kesälomamatkat hyväksi ja kirjoittaa junassa tai bussissa. Opintomateriaalit löytyvät helposti yliopiston moodle-alustalta. Opintomateriaaliin, esimerkiksi näillä tänä kesänä käymilläni ympäristötieteen kursseilla, kuuluu luentodiat, kurssin suorittamista sekä esseen kirjoittamista hyödyttäviä linkkejä ja lisälukemista. Kurssien opintomateriaaliin saattaa kuulua myös edellisen lukuvuoden aikana järjestetyn kurssin luennot videotallenteina. Kurssikirja vaihtelee sähköisestä oikeaan kova kantiseen kirjaan, jonka voi lainata yliopiston kirjastoista tai osa löytyy myös Vaski-kirjastojen tarjonnasta.

Kuva Turun kaupungin pääkirjastolta.
Minun lempipaikkani opiskella on Turun kaupungin pääkirjasto. Kirjaston rauhallisessa ilmapiirissä saa hyvin aikaiseksi kirjoittaa.

 

Ympäristötieteen kurssini ovat koostuvat muutamista verkkoharjoituksista, jotka ovat monesti olleet kurssilaisten kesken käytäviä keskusteluja kurssilla käsiteltävistä ympäristötieteen aiheista. Keskustelu käy helposti moodlessa. Osaan kursseista saattaa sisältyä myös tentti, mutta joka kurssin päätyö on kuitenkin ollut kirjoittaa yksi essee kurssin aiheesta.

Avoimen yliopisto-opetuksen kesäopintoihin pätee sama opintomaksu kuin syys- ja kevätlukukauden opintoihin, joka on 15e/opintopiste. Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille useat kurssit ovat maksuttomia ja näiden kurssien ilmoittautuminen löytyy myös Turun avoimen yliopiston nettiopsusta.

Lue lisää Turun avoimesta yliopisto-opetuksesta

Täältä löydät lisätietoa Turun avoimen yliopiston kesäopinnoista 2021