Valmistuminen kesällä 2024


Jos haluat tutkintosi koostetuksi ja todistuksesi postitetuksi ennen opintopalveluiden kesälomia, huolehdi osaltasi siitä, että kaikki suoritukset ovat rekisterissä ja valmistumislomake on palautettu viimeistään 14.6.2024.

Mikäli palautat todistusanomuksesi 14.6. jälkeen, tutkinto kootaan ja todistus postitetaan elokuussa. Valmistumispäivä voi silti ajoittua heinäkuulle. Huolehdi, että sinulla on kaikki tarvittavat suoritukset opintorekisterissä, ja muista jättää todistushakemus heinäkuussa.

Valmistumispäivä on kesän aikanakin todistushakemuksen päivämäärä. Tutkintoon sisällytettävien opintosuoritusten ja sivuaineopintokokonaisuuksien suorituspäivän on ajoituttava ennen tutkintotodistushakemuksen jättöpäivää. Opiskelija voi kuitenkin täyttää kesäaikana poikkeuksellisesti todistushakemuksen heti, kun kaikki suoritukset ovat tehty, vaikka kaikkia suorituksia ei olisi vielä arvioitu. Opintojaksot arvioidaan suorituspäivälle. Valmistumispäivä voi siis ajoittua edelliselle lukukaudelle, jos kaikki suoritukset on tehty heinäkuun loppuun mennessä (eli suorituspäivä on viimeistään 31.7.), vaikka arviointi tehtäisiin vasta seuraavan lukukauden puolella. OTM-tutkielma eli gradu kuitenkin kirjataan vasta sille päivälle, jona dekaani on arvioinut sen. Dekaani arvioi tutkielman sen jälkeen, kun ohjaaja on ensin antanut siitä lausuntonsa.  

Valmistumisesta lisää intrassa.

Mikäli olet valmistumassa oikeustieteen maisteriksi ja haluat osallistua tämän kesän publiikkiin, katso uutinen täältä.

Turun yliopisto siirtyy sähköisiin tutkintotodistuksiin 1.8.2024 alkaen, lue uutisemme siitä täältä. Jos valmistut syyslukukauden puolella, saat todistuksesi sähköisenä.