Puheenvuoroja utopioista, osa 3 (ke 24.11.) siirtyy Zoomiin
Ke 24.11. klo 14-16 Puheenvuoroja utopioista, osa 3: Teppo Eskelinen — Utopian tasot, kaappaukset ja tilat. Luento Zoomissa. https://utu.zoom.us/j/66205384191
Keväällä 2021 käynnistynyt KULTVA-tutkimusverkoston ja POLIMA-tutkimushankkeen Puheenvuoroja utopioista -keskustelusarja jatkuu tänä syksynä vielä yhdellä puheenvuorolla: keskiviikkona 24.11. klo 14-16 kuulemme Teppo Eskelisen puheenvuoron Utopian tasot, kaappaukset ja tilat.
HUOM! Aiemmin ilmoitetusta poiketen luento on siirretty Zoomiin muuttuneen koronatilanteen ja Turun yliopiston yleisötilaisuuksia koskevan ohjeistuksen vuoksi. Luentoa pääsee seuraamaan tästä linkistä: https://utu.zoom.us/j/66205384191
Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Opiskelijat voivat kerätä luentopassimerkintöjä. Lisätietoja luennosta sekä Puheenvuoroja utopioista -keskustelusarjasta alla.
Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!
Teppo Eskelinen — Utopian tasot, kaappaukset ja tilat. Esitelmässä avataan poliittisen mielikuvituksen käsitettä ja käytäntöä erityisesti kahdesta näkökulmasta. Ensinnäkin, mikä on kielen ja kielen uudistamisen merkitys uuden poliittisen tilan luomisessa? Toiseksi, milloin poliittinen mielikuvitus merkitsee aidosti saavuttamattoman hahmottelua ja milloin kykyä nähdä jo idullaan oleva muutos? Näiden näkökulmien kautta pohditaan ajankohtaisia kysymyksiä utopiadiskurssin kaappauksista sekä toivon mahdollisuudesta ekokriisin olosuhteissa. Jälkimmäisen osalta hahmotellaan toivoa eloon jäämisenä (kollektiivinen selviytyminen) ja elossa olemisena (laadullisesti parempi yhteiskunnallinen elämä) ja näiden välistä dynamiikkaa.
Puheenvuoroja utopioista on KULTVAn ja POLIMA-tutkimushankkeen (Suomen akatemia 2020-2024) yhteinen keskustelusarja, jonka puheenvuoroissa tarkastellaan eri näkökulmista utopioita ja kysytään, kuinka maailma voisi järjestyä toisin; puheenvuorot kytkeytyvät Poliittinen mielikuvitus ja vaihtoehtoiset tulevaisuudet (POLIMA) –hankkeen teemoihin. POLIMA tutkii arkipäivän utopioita sekä pyrkimyksiä kohti vaihtoehtoisia yhteiskuntamuodostelmia ja kestävää tulevaisuutta yhdistäen sosiaalitieteellistä ja taiteellista tutkimusta.
https://blogit.utu.fi/kultva/