Liike-blogi Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä
Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä

Tuplamaisterille opiskeluaika oli seikkailu

Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan työhyvinvointikoordinaattorina työskentelevä Tiina Kallio on tuplamaisteri. Jyväskylän yliopistossa suoritettu yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto täydentyi kauppatieteiden maisterin papereilla vuonna 2010.

Tiina Kallio– Olin jo pitkään miettinyt, että olisi kiva opiskella töiden ohessa. Kauppatieteelliset aineet kiinnostivat, mutta en voinut perheen takia ajatella Turkua tai Tamperetta. Sitten näin ilmoituksen Hyvinvointialan liiketoimintaosaamisen maisteriohjelman käynnistymisestä Porissa. Se tuli hyvään saumaan ja vastasi hiljaisiin toiveisiini. Päätin hakea ja miettiä vasta sitten, miten opiskelun, täysipäiväisen työn ja perheen yhdistäminen käytännössä onnistuisi, jos pääsisin sisään.

Yhdistäminen vaati paljon suunnittelua, kurinalaisuutta ja tehokasta ajankäyttöä.

– Olin kaksi kertaa neljän kuukauden opintovapaalla, kandivaiheessa ja gradua edeltävässä vaiheessa, jolloin sain suoritettua syventäviä opintoja. Gradun tein loppuun sitten työn ohessa.

Johtamista ja organisointia pääaineenaan lukenut Kallio kertoo saaneensa opinnoista ennen kaikkea ajattelutavan muutosta, tietojen päivitystä, uutta käsitteistöä ja rohkeutta puolustaa omia näkökulmiaan. Työssään hän on voinut ammentaa myös graduaan, jossa hän laati suunnitelman työhyvinvoinnin mittaamiseksi.

– Viihdyn työssäni työhyvinvointikoordinaattorina.  Sisäisessä rekrytoinnissa opiskelut ja graduni varmasti edesauttoivat tehtävän saannissa. Työhyvinvointikoordinaattorin tehtävistä noin puolet on työsuojelupäällikön tehtäviä. Toinen puolikas täyttyy työhyvinvointiin liittyvistä töistä, kuten työhyvinvointityön suunnittelusta, seurannasta ja kehittämisestä, tiedotuksesta ja viestinnästä, strategisista projekteista, WinNova-yhteistyöstä sekä seminaareista ja täydennyskoulutuksesta.

Kallio kehottaa opiskelijoita huolehtimaan omasta jaksamisestaan.

– Minulle oli tärkeää pitää kunnon tauot. Laitoin kesäksi ja jouluksi kirjat ja kannet kiinni, jotta sain nollattua tilanteen. Opiskeluaika oli seikkailu. Kun aikuisena lähtee opiskelemaan, siitä pitäisi mielestäni nauttia. Varsinaisiin opiskelijarientoihin en ennättänyt, mutta nyt valmistumisen jälkeen olen liittynyt Porin Seudun Ekonomeihin, joiden moniin mukaviin tapahtumiin olen jo osallistunut.

– Vinkkinä voisin sanoa, että aikuisopiskelijoillekin on stipendejä tarjolla. Itse sain erään naisjärjestön stipendin, jonka avulla pystyin järjestämään toisen opintovapaani.

Kirjoittanut: Susanna Jänismäki

Haku Hyvinvointialan liiketoimintaosaamisen maisteriohjelmaan on käynnistynyt. Hakuaika päättyy 18.3.2013. Lisätietoja opiskelijavalinnasta: www.utu.fi/tse/pori

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *