Tietoa hankkeesta

Hyvinvoiva Linnakaupunki -tutkimushanke 

Hyvinvoinnin suunniteltu, koettu ja aistittu sosio-materiaalisuus Turun Linnakaupungissa on Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen tutkimushanke, jota rahoittaa Turun kaupunkitutkimusohjelma. Hanke sukeltaa syvälle Linnakaupungin alueen ytimeen, tutkien sitä asuinalueena. Alue kattaa Turun linnan, sataman ympäristön, Linnanfältin ja Herttuankulman. Tutkimuksessa keskitytään erityisesti hyvinvoinnin suunnitteluun, joten tutkimuksessa korostuvat alueen herättämät aisti- ja tunnekokemukset. Paikalliset ovat päässeet osallistumaan aktiivisesti mukaan tutkimuksen tekoon esimerkiksi haastattelujen ja kevättalvella järjestetyn työpajan merkeissä. Hanke tarjoaa syvällistä ymmärrystä alueen historiasta, nykytilanteesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tutkimustieto mahdollistaa kaupunkikehityksen tulevaisuudessakin, ottaen huomioon paikallisten ajatukset ja kokemukset.  

Historian ja Tulevaisuuden museo 

Alueelle on myös nousemassa uusi Historian ja Tulevaisuuden museo, joka avaa ovensa vuonna 2029. Linnanniemelle rakentuva museo tarjoaa kävijöilleen uudenlaisen mahdollisuuden tarkastella Turun historiaa sekä ymmärtää nykyisyyttä. Museossa pääsevät esiin yllättävät ja uudet äänet sekä kaupunkilaisten tarinat. 

Arkkitehtuurikilpailu 

Osana Hyvinvoiva Linnakaupunki-tutkimushanketta Historian ja tulevaisuuden museosta järjestettiin kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu, jonka tulokset julkistetaan 17.6.2024. Kaikkiaan 401 kilpailuehdotukseen voi tutustua ennakkoon osoitteessa: https://kerrokantasi.turku.fi/htm-arkkitehtuurikilpailu. Tulokset julkaistaan SAFA:n sivuilla, Arkkitehtiuutiset -lehdessä sekä Arkkitehti –lehden kilpailuliitteessä. Lisää tietoa voit löytää osoitteesta: https://www.turku.fi/arkkitehtuurikilpailu. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *