Tieteen, tiedon ja tekniikan historiaa Turun yliopistossa
Salaliittoteorioiden filosofiaa

Salaliittoteorioiden filosofiaa

Tiedepiiri kokoontuu perjantaina 31.3. klo 14-16 (Arcanum A267 + Zoom). Ohjelmassa on  filosofian professori Juha Räikän esitelmä salaliittoteorioiden filosofiasta otsikolla Salaliittoteorian määrittely ja salaliittojen tutkimus. Alustuksessa Räikkä arvioi kriittisesti kantaa, jonka mukaan käsitteen “salaliittoteoria” pejoratiivinen määritelmä haittaa salaliittojen tutkimista.

Tapaamista varten luetaan kaksi Räikän kirjoittamaa lyhyttä tekstiä.
”Totuus on vain sivuseikka” – Uusi salaliittoajattelu pyrkii keräämään joukkoja ja vahvistamaan viholliskuvaa  <https://www.mustread.fi/artikkelit/totuus-on-vain-sivuseikka-uusi-salaliittoajattelu-pyrkii-keraamaan-joukkoja-ja-vahvistamaan-viholliskuvaa/>
Salaliittoteoriat ilmastoskeptisismin tukipilareina <https://teologia.fi/2022/12/salaliittoteoriat-ilmastoskeptisismin-tukipilareina/>

Opiskelijat voivat saada osallistumisesta luentopassimerkinnän.

Zoom-linkkiä varten ole yhteydessä Johanna Skurnikiin (jeskur@utu.fi).

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *