Tieteen, tiedon ja tekniikan historiaa Turun yliopistossa
Syksyn 2023 ohjelma

Syksyn 2023 ohjelma

Tiedepiirin seminaari palaa kesätauolta!

Syksyllä 2023 seminaari kokoontuu noin kerran kuussa perjantaisin klo 14-16. Seminaarissa luetaan yhdessä ajankohtaista kirjallisuutta ja seminaarilaisten omia tekstejä. Lisäksi seminaarissa keskustellaan vierailevien luennoitsijoiden alustusten pohjalta erilaisista tietoon ja tietämiseen liittyvistä kysymyksistä. Seminaari on avoin niin perustutkinto-opiskelijoille kuin nuorille ja vanhemmille tutkijoille.

Tapaamiset pidetään Turun yliopistolla Arcanumissa (Arc 270), mutta niihin on mahdollista osallistua myös etänä zoomitse. Sen osoite löytyy Tiedepiirin moodlesta, jonne voit liittyä laittamalla sähköpostia Johanna Skurnikille.

**

The seminar convenes once a month on Friday at 2 PM. The sessions include presentations and discussions about new publications in the history of science, knowledge, and technology. The seminar is open to graduate students and researchers.

We will meet at Arcanum, University of Turku, room Arc 270. It is also possible to participate via Zoom.

**

Syyskauden 2023 alustava aikataulu / Preliminary schedule for the autumn 2023:

Pe/Fri 15.09.2023, klo 14-16, ARC A270

We will discuss Salla Tuomivaara’s article draft.

Pe/Fri 13.10.2023, klo 14-16, ARC A270

We will discuss the book Johan Östling, David Larsson Heidenblad & Anna Nilsson Hammar (eds.): Knowledge actors: revisiting agency in the history of knowledge (2023).

Pe/Fri 10.11.2023, klo 14-16, ARC A270

Charlotta Wolff esittelee tutkimustaan otsikolla “Diplomaatti ja valistus: Gustav Philip Creutzin filosofiset ja luonnontieteelliset kontaktit 1770-luvun Pariisissa”. Tapaamista varten luetaan myös artikkeli Charlotta Wolff, Networks of Enlightenment: Digital Approaches to the Republic of Letters, ed. Chloe Edmondson & Dan Edelstein, Oxford University Studies in the Enlightenment, Oxford & Liverpool, 2019.

Pe/Fri 15.12.2023, klo 14-16, ARC A270, TBA.

Kuva: Lecture Room of the old Peabody Museum on York Street, Yale University, 1909. Wikimedia Commons.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *