Tieteen, tiedon ja tekniikan historiaa Turun yliopistossa
Tiedonhistoria on julkaistu!

Tiedonhistoria on julkaistu!

Tiedonhistoria (Vastapaino 2023) on Tiedepiirin pitkäaikainen projekti, joka materialisoi seminaarissamme pitkään käydyt keskustelut yksien kansien väliin.

Teoksessa esitellään viimeisen viidentoista vuoden aikana omaksi tutkimusalaksi hahmottunutta tiedonhistoriaa ensimmäistä kertaa suomen kielellä. Tiedonhistorian tutkimuksissa pyritään ymmärtämään, miten tietoa tuotetaan, mitä tiedon liikkuminen tarkoittaa ja miten se on tapahtunut historiallisissa konteksteissa. Teoksessa pohdimme yhdentoista kirjoittajan voimin, miten tiedonhistoriaa voidaan tutkia ja osoittaa esimerkkien avulla, miten tietoa voidaan analysoida historiallisesti ja millaisia siitä kertovat historiat voivat olla.

Mikko Myllyntaustan, Annastiina Mäkilän, Johanna Skurnikin ja Veli Virmajoen toimittamassa Tiedonhistoria-teoksessa luodataan alan lähtökohtia, kehitetään keskeisiä käsitteitä ja esimerkkitapausten avulla havainnollistetaan tiedon historiallista tutkimusta. Teos haastaa meistä jokaisen pohtimaan tietoa ja tietämistä monimutkaisina sosiaalisina ilmiöinä sekä historiallisesti että nykyhetkessä.

Teoksen julkaisutilaisuus järjestetään perjantaina 15.12.2023 klo 13.00 Turun yliopistolla (Arcanumin aula, Arcanuminkuja 1). Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.

Lue lisää kustantajan sivuilta.

Teosta koskeva uutinen, “Tiedonhistoria avaa uuden näkökulman menneisyyden tutkimiseen”, Turun yliopiston verkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *