Liike-blogi Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä
Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä

Sinistä ei tullutkaan pappi

– Lukion jälkeen en tiennyt, mitä haluan. Tiesin vain, että haluan yliopistoon opiskelemaan. Hain lukemaan muun muassa papiksi ja luokanopettajaksi. Ajattelin hakea lukemaan teologiaa, koska olen höpöttäjä ja tykkään olla ihmisten parissa, Sini Huhtasalo naurahtaa.

Pappia Sinistä ei tullut, vaan ensin taloushallinnon tradenomi ja vuoden 2011 keväällä kauppatieteiden maisteri liiketalouden tradenomien erillisvalinnan kautta. Opiskeluaikana Sini työskenteli vuokravälittäjänä ja ennen siirtymistään A. Ahlström Osakeyhtiöön kiinteistöpuolen laskentatehtäviin, hän toimi myös yritysneuvojana Yrityspalvelu Enterissä.

– En nuorempana ikinä ajatellut, että työskentelisin laskentatoimen parissa. Tunnen kuitenkin olevani oikealla alalla. Ja olisihan minua pidetty omituisena, jos jo 8-vuotiaana olisin tiennyt haluavani esimerkiksi tilintarkastajaksi.

– Olin vuoden työelämässä tradenomiksi valmistumisen jälkeen, ja se auttoi kasvattamaan taas motivaatiota opiskelemiseen. Minusta tuntui, että tiesin hieman monesta asiasta, mutta en tarpeeksi yhdestäkään.

Laskentatoimi valikoitui Sinin pääaineeksi jo ammattikorkeakoulussa, sivuaineena hänellä oli yritysjuridiikka.

-Valitsin laskentatoimen, sillä olen pikkutarkka ja tykkään toimia numeroiden kanssa. Opiskelu oli kivaa ja joustavaa sekä erittäin antoisaa pienten ryhmäkokojen vuoksi. Itse en juuri hyödyntänyt ristiinopiskelumahdollisuuksia, sillä halusin panostaa pää- ja sivuaineeseeni.

– Opiskelijarientoihin en yliopistoaikana ennättänyt, sillä opiskelun ja työn ohella hevoset täyttivät ja tasapainottivat elämääni. Ja tekevät niin edelleen. Aamulla ennen töihin lähtöä menen tunniksi talleille ja illalla töiden jälkeen olen hevosten parissa 2-4 tuntia. Kaikki rahat menevät hevosiin, joten tiedän kyllä, miksi käyn töissä, Sini Huhtasalo hymyilee.

Kirjoittanut: Susanna Jänismäki

Sini1
Kiinteistöpuolen laskentatehtävissä työskentelevä Sini Huhtasalo opiskeli kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä.

Liiketalouden tradenomien erillisvalinta (KTM, 120 op) on käynnissä 18.3.2013 asti, Lisätietoja opiskelijavalinnasta: www.utu.fi/tse/pori

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *