Toiminta

Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran tavoitteena on herättää ja ylläpitää eläin- ja kasvitieteellistä harrastusta, edistää biologisten tieteiden tutkimusta ja luonnontuntemusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelua. Tavoitteen saavuttamiseksi TEKS järjestää kaikille avoimia kokouksia esitelmineen vähintään viisi kertaa vuodessa. Vuosittain järjestetään myös tieteellinen symposio, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisäksi TEKS tekee retkiä sekä kotimaisiin että ulkomaisiin kohteisiin.

Seuran toiminnasta ilmoitetaan jäsenille jäsentiedotteissa, lisäksi tapahtumista tiedotetaan näillä sivuilla ja Seuran Facebook-sivuilla sekä eri viestimissä (esim. Turun yliopiston www-sivut ja Turun Sanomien Menovinkit). Menneisiin tapahtumiin ja aiempaan toimintaan voit tutustua tästä.

Seuran tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

KEVÄÄN JA KESÄN 2020 OHJELMA

KOKOUKSET

Seuran kokoukset aina maanantaisin klo 18.15 alkaen.

Keväällä 2020 luvassa on kaksi kokousta.

Maanantai 2.3. klo 18.15, vuosikokous, jossa vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle. Kokousesitelmän pitää hiljattain Turun yliopistossa väitellyt tutkija Marjaana Rantala otsikolla “Kasvin molekyylitason sopeutuminen valon määrän vaihteluihin“. Esitelmässään Marjaana pohtii, kuinka kasvien viherhiukkasissa sijaitseva yhteyttämiskoneisto sopeutuu nopeasti muuttuviin ympäristöolosuhteisiin. Molekyylitason yhteyttämisen säätelymekanismin avulla kasvi kykenee hyödyntämään optimaalisesti tarjolla olevan valon niin, ettei yhteyttämisestä vastaava koneisto vahingoitu.

Kevään toinen kokous on peruttu koronavirusepidemian vuoksi – pahoittelemme!

Maanantai 30.3. klo 18.15, kuukausikokous. Kokousesitelmän pitää viime vuonna Turun yliopistossa ekologian professorina aloittanut Toni Laaksonen aiheesta “Yhteiselon ihanuus ja kurjuus – ekologinen vuorovaikutuksemme eläinten kanssa“. Esityksessään Toni kertoo erityisesti nisäkkäiden ja lintujen kannalta elämisestä ihmisen monin tavoin muovaamassa ympäristössä.

KOKOUSPAIKKANA Turun yliopiston Natura-rakennuksen (ent. Luonnontieteiden talo 1) 2. kerroksessa sijaitseva Biologian seminaarihuone (sali 215).

Seuran kokoukset ovat kaikille avoimia, kahvitarjoilu!

RETKET

Vuonna 2020 TEKS järjestää kaksi retkeä: kasviretken kesäkuun lopussa ja lepakkoretken elokuussa.

Kasviretki tehdään säävarauksella lauantaina 27.6. Brinkhallin kartanon maastoon Kakskerran saarelle. Retken tarkoituksena on tuottaa kasvien esiintymis- ja runsaustietoa käynnissä olevan Turun kasvit -hankkeen tarpeisiin. Aluetta kartoitettiin vastaavalla retkellä jo viime kesänä, ja se havaittiin kasvillisuudeltaan varsin monipuoliseksi. Alueella on myös pitkään jatkuneen kulttuurivaikutuksen mukanaan tuomia harvinaisuuksia. Lisäksi kartanon kahvila tarjoaa hyvän paikan lounastauolle. Tarkempaa tietoa retkestä tulee myöhemmin, mutta kiinnostuneet voivat ilmoittautua TEKS:n puheenjohtajalle jo nyt.

Lepakkoretki järjestetään Kuusiston linnanraunioilla Euroopan lepakoiden yönä 29.8. säävarauksella. Retken vetää Turun yliopistossa työskentelevä lepakkotutkija Anna Blomberg. Tarkempaa tietoa retkestä tulee myöhemmin, mutta kiinnostuneet voivat ilmoittautua TEKS:n puheenjohtajalle jo nyt.