Toiminta

Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran tavoitteena on herättää ja ylläpitää eläin- ja kasvitieteellistä harrastusta, edistää biologisten tieteiden tutkimusta ja luonnontuntemusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelua. Tavoitteen saavuttamiseksi TEKS järjestää kaikille avoimia kokouksia esitelmineen vähintään viisi kertaa vuodessa. Vuosittain järjestetään myös tieteellinen symposio, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisäksi TEKS tekee retkiä sekä kotimaisiin että ulkomaisiin kohteisiin.

Seuran toiminnasta ilmoitetaan jäsenille jäsentiedotteissa, lisäksi tapahtumista tiedotetaan näillä sivuilla ja Seuran Facebook-sivuilla sekä eri viestimissä (esim. Turun yliopiston www-sivut ja Turun Sanomien Menovinkit). Menneisiin tapahtumiin ja aiempaan toimintaan voit tutustua tästä.

Seuran tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

KEVÄÄN 2019 OHJELMA

KOKOUKSET

KOKOUSPAIKKANA Turun yliopiston Natura-rakennuksen (ent. Luonnontieteiden talo 1) 2. kerroksessa sijaitseva Biologian seminaarihuone (sali 215).

Kevään kokoukset on tällä erää pidetty, palaamme asiaan mielenkiintoisten esitelmien kera taas syksyllä 2019!

 

KASVILAJISTON INVENTOINTIRETKI 6.7.2019

TEKS järjestää Turun kasvit -hankkeeseen liittyen lauantaina 6.7. (huomaa muuttunut päivä!) klo 8.00–18.00 maastoretken, jonka tarkoituksena on inventoida Brinkhallin kartanon ympärille sijoittuva neliökilometrin ruutu kertaalleen. Tapaaminen Brinkhallin kartanon parkkipaikalla klo 8.00, perille ehtii Kauppatorilta klo 7.30 lähtevällä bussilla numero 15, joka saapuu Brinkhallin eteen (pysäkki nro. 1273). Liikkeelle lähdetään, kun kyseinen bussivuoro on saapunut, mutta mukaan voi liittyä myöhemminkin! Inventointi alkaa kartanon lähiympäristöstä ja kartanolle palataan ainakin lounastauolle hyödyntämään kartanon kahvilan antimia. Inventointia voi halutessaan tauottaa myös vaikka kartanon taidenäyttelyillä tai virkistäytymällä Brinkhallin uimarannalla. Retki päättyy illalla n. klo 18.00 tai kun ruutu on saatu valmiiksi.

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse Seuran puheenjohtajalle Kalle Ruokolaiselle (kalle.ruokolainen [at] utu.fi). Mikäli saavut paikalle myöhemmin, sovi tapaamispaikasta Kallen kanssa puhelimitse (050 5692 596). Retkelle on säävaraus, eli huonon sään sattuessa retki siirretään toiselle päivälle. Tästä tiedotetaan osallistujille ensisijaisesti sähköpostitse.