Toiminta

Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran tavoitteena on herättää ja ylläpitää eläin- ja kasvitieteellistä harrastusta, edistää biologisten tieteiden tutkimusta ja luonnontuntemusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelua. Tavoitteen saavuttamiseksi TEKS järjestää kaikille avoimia kokouksia esitelmineen vähintään viisi kertaa vuodessa. Vuosittain järjestetään myös tieteellinen symposio, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisäksi TEKS tekee retkiä sekä kotimaisiin että ulkomaisiin kohteisiin.

Seuran toiminnasta ilmoitetaan jäsenille jäsentiedotteissa, lisäksi tapahtumista tiedotetaan näillä sivuilla ja Seuran Facebook-sivuilla sekä eri viestimissä (esim. Turun yliopiston www-sivut ja Turun Sanomien Menovinkit). Menneisiin tapahtumiin ja aiempaan toimintaan voit tutustua tästä.

Seuran tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

SYKSYN 2021 OHJELMA

KOKOUKSET

Syksyllä järjestetään kolme kokousta, joihin voi osallistua sekä paikan päällä Turun yliopiston Natura-rakennuksen toisen kerroksen seminaarihuoneessa (no. 215) että etäyhteydellä tämän linkin kautta: https://meet.jit.si/TEKS. Osallistuminen ei edellytä kirjautumista.

Maanantaina 29.11. klo 18.15, vaalikokous. Kokousesitelmän pitää Helsingin yliopiston tutkijatohtori Jussi Lampinen otsikolla “Turun kasvit -hankkeen saavutuksia”. Lampinen vetää Turun kasvit -hanketta, jonka tavoitteena on kartoittaa kaikki Turun kaupungin rajojen sisällä kasvavat putkilokasvit sekä arvioida lajien runsaudet ja frekvenssit. Kymmenen vuoden mittaiseksi suunnitellun hankkeen viides vuosi on päättymässä, eli nyt on hyvä hetki katsoa miltä tilanne näyttää puolivälin kohdalla.

PERUTTU: PIENOISSYMPOSIO 25.11.2021

Syksyn pienoissymposio siirretään heikentyneen koronatilanteen vuoksi ensi vuoteen. Turun yliopisto on kieltänyt yli 50 hengen tilaisuuksien järjestämisen. Symposion aiheena olisi ollut Tulevaisuuden ruoka.