Toiminta

Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran tavoitteena on herättää ja ylläpitää eläin- ja kasvitieteellistä harrastusta, edistää biologisten tieteiden tutkimusta ja luonnontuntemusta sekä luonnon- ja ympäristönsuojelua. Tavoitteen saavuttamiseksi TEKS järjestää kaikille avoimia kokouksia esitelmineen vähintään viisi kertaa vuodessa. Vuosittain järjestetään myös tieteellinen symposio, jonne kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisäksi TEKS tekee retkiä sekä kotimaisiin että ulkomaisiin kohteisiin.

Seuran toiminnasta ilmoitetaan jäsenille jäsentiedotteissa, lisäksi tapahtumista tiedotetaan näillä sivuilla ja Seuran Facebook-sivuilla sekä eri viestimissä (esim. Turun yliopiston www-sivut ja Turun Sanomien Menovinkit). Menneisiin tapahtumiin ja aiempaan toimintaan voit tutustua tästä.

Seuran tapahtumat ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

KEVÄÄN 2019 OHJELMA

KOKOUKSET

Maanantai 4.3. klo 18.15, vuosikokous, jossa vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle. Kokousesitelmän pitää professori emeritus Pekka Niemelä otsikolla: ”Tarina Karjalankannaksen Äyräpäänjärvestä”. Karjalankannaksella sijaitseva Äyräpäpäänjärvi kuului Pohjolan parhaimpiin lintujärviin. Sen suojelusta käytiin 1920-luvulla Suomen ensimmäinen mittava ympäristökonflikti. Järven pelastamiseksi Einari Merikallio kirjoitti kirjan “Äyräpäänjärvi – Suomen linturikkain järvi”. Kirjaa voi pitää Suomen ensimmäisenä merkittävänä luonnonsuojeluteoksena.

Maanantaina 1.4. klo 18.15, kuukausikokous. Kokousesitelmän pitää Jussi Lampinen aiheesta: “Turun kasvilajiston kartoitus“. Suomessa Helsingin, Vantaan ja Oulun kaupungeilla on oma kirjan muodossa julkaistu kasvilajistokartoituksensa.  Lisäksi Tampereen kantakaupungin kasvilajisto on kartoitettu ja ainakin Luopioisten kunnan kasvikartoitus löytyy netistä. Nyt Turussakin on lähtenyt liikkeelle Jussi Lampisen johdolla kaupunkikasviston kartoitus, jossa TEKS on vahvasti mukana.

KOKOUSPAIKKANA Turun yliopiston Natura-rakennuksen (ent. Luonnontieteiden talo 1) 2. kerroksessa sijaitseva Biologian seminaarihuone (sali 215).

 

KEVÄTRETKI Saarenmaalle 30.5.–2.6.2019

TEKS:n kevätretki suuntautuu tällä kertaa Saarenmaalle Viroon. Oppaina matkalla toimivat Roland Võsa ja Jarmo Korteniemi. Retkellä keskitytään niin Saarenmaan lintuihin, kasveihin kuin geologiaankin. Lisätietoa ja ohjeet retkelle ilmoittautumiseen voit ladata tästä! Retkelle mahtuu 25 henkeä ja ilmoittautuminen päättyy 28.2.

 

KASVILAJISTON INVENTOINTIRETKI Turussa kesäkuussa 2019

Juhannuksen jälkeisellä viikolla TEKS järjestää Turun kasvistoselvitykseen liittyvän retken. Retkellä on tarkoitus suorittaa porukalla kasvilajiston inventointia jollakin sellaisella alueella, minne ihmiset eivät todennäköisesti muutoin niin helposti lähtisi. Retkestä tiedotetaan tarkemmin huhtikuussa Jussi Lampisen pitämän kasvilajistoselvitystä koskevan esitelmän jälkeen.