Liike-blogi Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä
Tutkimushankkeiden kuulumisia Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä

Oluttehtaan alueesta Porin vetonaula – esitys toimintakonseptista julkaistaan lähiviikkoina

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö on mukana JOHDE-hankkeessa, joka on valmistellut Porin Oluttehtaan alueelle esityksen toimintakonseptiksi erimuotoisten työryhmätyöskentelyjen avulla. Työryhmiin on osallistunut paikallisen elinkeinoelämän edustajia, yrittäjiä, kulttuurivaikuttajia ja kaupungin virkamiehiä.

Oluttehtaasta Porin vetonaula! -esitys tullaan julkistamaan kahden viikon kuluessa ja aiheesta tiedotetaan yksityiskohtaisesti.

Esitys on Porin kaupungin strategioihin ja todettuihin tarpeisiin perustuva ehdotus siitä, mitkä toiminnot parhaiten palvelisivat Porin kehittämistä pitkälle tulevaisuuteen sekä edesauttaisivat alueellista edelläkävijyyttä. Tarkoituksena on tuoda esiin työkaluja, laaja-alaisen keskustelun herättäjiä ja vaihtoehtoisia mahdollisuuksia. Tavoitteena on pelkän kiinteistörakentamisen lisäksi ottaa kantaa myös alueella tehtäviin sisältöihin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden Porissa, johon nyt tehtävät päätökset vaikuttavat ratkaisevasti.

Toimintakonseptiesityksen valmistelun ohjenuorana on pidetty keskeisesti Porin ja Porin seudun eri strategiatekstejä, jotka puhuvat Porista tapahtumakaupunkina ja uuden liiketoiminnan mahdollistajana. Esityksen laadinnassa on huomioitu teksteissä esiin nostetut painopisteet ja kriittiset menestystekijät, kuten uusiutuminen ja kilpailukyky sekä asuin- ja elinympäristö. Esityksen tavoitteena on ottaa osaa Karhukorttelin, tarkemmin Oluttehtaan aluetta koskevaan julkiseen keskusteluun noudattaen siten jo ennalta laadittuja tulevaisuuden suuntaviivoja.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön rooli on ensisijaisesti objektiivinen tiedon tuottaja, joka aluetta kehittävän, tutkivan ja kouluttavan aseman kautta osallistuu myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hanketoiminnan mahdollistamat toimenpiteet tiiviissä yhteistyössä eri sidosryhmäkumppaneiden kanssa edesauttavat siten yliopiston tehtävää alueellisessa kehitystyössä.

Lisätietoja:

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
Heikki Haaparanta, kehitysjohtaja
heikki.haaparanta(a)utu.fi
puh. 050 520 0784

Mervi Luonila, projektitutkija
mervi.luonila(a)utu.fi
puh. 050 575 0497

JOHDE – Luovan alan johtajaosaamisen projekti tarjoaa valmennusta ja mentorointia tapahtumatuotannon johtajuuden näkökulmasta. Yhtenä keskeisistä tavoitteista on luoda edellytyksiä koulutuksen ja eri toimenpiteiden avulla uudelle liiketoiminnalle.

Hankkeen toteuttavat Sibelius-Akatemian täydennyskoulutus ja Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö yhteistyössä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kanssa. Yhteistyössä ovat mukana myös Helsingin, Porin, Seinäjoen ja Oulun kaupungit.

Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Hämeen ELY-keskus.

Lisätietoja JOHDE-koulutuksista ja toiminnasta www.siba.fi/johde

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *