Marraskuun puolivälissä, kahdeksan kuukautta seurantamme alkamisesta, yritysten tilanteessa ja pidemmän aikavälin näkymissä on paikoitellen ripaus toiveikkuutta ja optimismia mukana. Joku seurattavista yrityksistä pukee sen muotoon, jossa täysi pysähtyneisyys on nyt loppunut, toinen kertoo että tilanne on aika tasainen tällä hetkellä, kolmas puhuu pienistä positiivisista signaaleista. Yksi yrityksistä pohtii varovaisesti jopa positiivisen käänteen ajankohtaisuutta tässä tilanteessa….
Kuukausi: marraskuu 2020
Viikot 32-33 (19.10.-1.11.) Jos olisin tiennyt…
Tässä blogissa raportoitavan jakson päättyessä seurantamme on jatkunut 231 päivän ajan. Koronasta on tullut osa elämäämme ja miltei kaikki haastateltavamme ovatkin todenneet orientoituneensa siihen, että ainakin ensi kevään ajan eletään maailmassa, jossa korona on vahvasti läsnä. Epidemian toinen aalto Suomessa ja varsin synkät luvut muualla Euroopassa (ja näiden saama mediahuomio) ovat aktivoineet uudelleen huolen siitä…
Analyysi: Miten resilienssi ilmenee?
Seitsemän kuukautta terveys- ja talouskriisin keskellä avaa jo joitakin perspektiivejä siihen, miten yritykset ovat shokin iskettyä selvinneet ja pystyneet jatkamaan toimintaansa poikkeuksellisissa oloissa. Onko seuraamistamme PK-yrityksistä löytynyt selviytymis- ja sopeutumiskykyä, vikasietoa, joustavuutta ja muutoskuntoa? Onko resilienssi ollut kunnossa? Resilienssillä viitataan yleisesti yksilöiden, organisaatioiden tai yhteisöjen selviytymiskykyyn kriiseissä ja merkittävissä epävarmuustilanteissa. Resilienssi käsitteenä on syntynyt alun…