sarkynytsydan

Keskustelutilaisuudet

Ruoka sydämen lähellä – keskustelutilaisuus sepelvaltimotautia sairastaville 

Ruoka on mukanamme arjessa ja juhlassa, ilossa ja surussa. Lempiruoat, perinnereseptit, mieltymykset ja tottumukset heijastuvat suhteessamme ruokaan. Ruoka on keholle polttoainetta, mutta myös tärkeä osa tapakulttuuria, johon liittyy muistoja ja tunteita.  

Sepelvaltimotautiin sairastuminen tuottaa monelle tilanteen, jossa omaa ruokavaliota on tarkasteltava uudelleen. Moni joutuu luopumaan tutuista ruoista ja seuraamaan omaa syömistään mahdollisesti täysin uudella tavalla. Millaisia ajatuksia ruokavalion muuttuminen tai rajoittaminen saa aikaan? Mistä luovutaan ja mitä saadaan tilalle? Tule keskustelemaan ruoasta, syömisestä, resepteistä ja ruokavalioista!  

Paikka: Varsinais-Suomen Sydänpiiri, Eerikinkatu 27 A, 20100 Turku 

Aika: Keskiviikkona 9.11.2022 klo 16.15-18.00 

Keskustelutilaisuus on osa Sydänpuhe-hanketta, jossa hahmotetaan sepelvaltimotautiin liittyvää kokemusperäistä sairauskerrontaa. Keskustelutilaisuuden järjestää Turun yliopiston folkloristiikan väitöskirjatutkija Iida Räty. Keskustelutilaisuus nauhoitetaan ja sitä käytetään aineistona väitöskirjatutkimuksessa. Nauhoitteesta poistetaan tiedot, joista haastatteluun osallistuneet voidaan tunnistaa. Osallistujilta pyydetään lupaa aineiston arkistoimiseen tutkimuskäyttöä varten. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse (iida.raty@utu.fi) tai puhelimitse (029 4504031).  

Kaikissa kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä hankkeen väitöskirjatutkijaan: 

Iida Räty 
FM, folkloristiikan väitöskirjatutkija 
Sydänpuhe -hanke 
Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos, Turun yliopisto 
iida.raty@utu.fi 
puh. +358 29 4504031, gsm +358 50 475 9630