Mieleenpainuva Turku Summer School 2018

31. elokuun 2018 Uncategorized 0
Mieleenpainuva Turku Summer School 2018

Ensimmäisenä harjoittelupäivänä koulutusvienti-tiimissä minulle kerrottiin, että Turku Summer Schoolista 2018 tulee isompi kuin koskaan ennen. ”Opiskelijoita tulee 87”, kertoi perehdyttäjäni. ”Onneksi sinulla on kokemusta isojen ryhmien kanssa työskentelystä, eikö vain?”, hän jatkoi.

Korkeakouluharjoitteluni Turku Summer Schoolin parissa on opettanut minulle valtavasti uutta, ja tuntuu nyt vaikealta päästää siitä irti.

Tänä vuonna Turku Summer Schoolissa oli tarjolla viisi hyvin erilaista kurssia. Kursseina meillä oli tarjolla: Developing Wellness Tourism- Destinations, Finnish in Working Life for Beginners, Game Development, Service Design Processes and Methods ja Smart Sustainable Cities. Opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua yhdelle näistä kursseista. Opintojensa aikana opiskelijat pääsivät muun muassa suunnittelemaan hyvinvointiturismin kehittämistä ja palvelumuotoilun toteuttamista yhteistyössä paikallisen yrityksen kanssa, suunnittelemaan pelejä Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun huippuosaajien kanssa sekä opettelemaan suomen kielen perusteita innostavassa ympäristössä. Lisäksi opiskelijat tutustuivat, miten kestävää kaupunkisuunnittelua toteutetaan Turun seudulla.

Intensiivisen opiskelun keventämiseksi Turku Summer Schoolin opiskelijoille järjestettiin kurssin aikana paljon muutakin ohjelmaa. Opiskelijat ovat päässeet muun muassa haastamaan toisiaan mölkky-kilpailuissa, saunomaan ja uimaan Kuuvassa sekä vierailemaan historiallisessa Turun linnassa. Opiskelijat pääsivät myös kiertämään presidentin kesäasunnon kauniissa puutarhassa Kultarannassa.

 

Mikä on siis tehnyt Turku Summer Schoolista niin erityislaatuisen opiskeluelämyksen?

Turku Summer Schoolissa on ollut aidosti kansainvälinen oppimisympäristö. Osallistujia oli lähes kolmestakymmenestä eri maasta ympäri maailman. Opiskelijat eivät ainoastaan oppineet kurssien opettajilta, vaan myös toisiltaan. Heillä oli mahdollisuus jakaa ideoita, sekä ammentaa osaamista muiden tietopohjasta. Kursseille osallistui kansainvälisten opiskelijoiden lisäksi myös turkulaisia tutkinto-opiskelijoita.

Turku Summer Schoolissa opiskelu on lisäksi ollut todella monipuolinen oppimiskokemus. Osa kursseista toteutettiin yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston ja yrkehögskolan Novian henkilökunnan kanssa. Opettajat täydensivät siis toistensa osaamistaan, mikä mahdollisti monitieteellisen lähestymistavan kurssien aihepiireihin. Jotta opiskelu Turku Summer Schoolissa olisi mahdollisimman inspiroivaa, kursseilla oli muutakin kuin pelkkää luentosalissa istumista. Luentojen lisäksi opiskelijat työskentelivät pienryhmissä, tekivät opintoretkiä ja harjoittelivat uusia taitojaan projektitöiden parissa. Kursseilla pyrittiin yhdistämään teoria käytäntöön, jotta opiskelijat voisivat soveltaa oppimaansa myös tulevaisuudessa.

 

 

Kuva ja teksti: Liisa Sydänmetsä
Kehittämispalvelut, koulutusviennin korkeakouluharjoittelija


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *