Tervetuloa blogiin!

Tämä opetusblogi on perustettu osana Täsmäopetusta edistyneille suomenoppijoille -hanketta. Hanke toimi Turun yliopistossa Koneen säätiön rahoituksella syyskuusta 2016 helmikuuhun 2018. Hanke tarjosi yksilöllistä suomen kielen opetusta edistyneille suomenoppijoille (taitotaso B2–C2) kielitaidon viimeistelyyn. Hankkeen tavoitteena oli auttaa opiskelijaa parantamaan erityisesti työelämässä tai oman alan opinnoissa tarvittavia kielitaidon osa-alueita.

Tähän blogiin on koottu opetusmateriaalia, jota tehtiin hankkeen aikana. Blogiin muokatun materiaalin on tarkoitus auttaa edistynyttä suomenoppijaa itseopiskelussa. Artikkelien aiheet on valittu sen perusteella, mitä hankkeen opiskelijat ovat toivoneet ja mistä hankkeen opettajat ovat huomanneet heidän erityisesti hyötyvän. Materiaalia ovat laatineet hankkeen suomen kielen opettajat FM Niina Kekki ja FM Mikael Varjo, ja se on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Kielioppiosuuksien pohjana on käytetty Ison suomen kieliopin verkkoversiota ja Leila Whiten Suomen kielioppia ulkomaalaisille (Finn Lectura 2010, 8. painos), jos artikkelissa ei mainita muuta lähdettä. Kielioppitermistö on ISK:n mukainen, joten artikkeleissa puhutaan esimerkiksi VA-partisiipista eikä ensimmäisestä partisiipista.

Kysymyksiä, toiveita, palautetta materiaalista, muita kommentteja? Kirjoita ajatuksesi kommenttina suoraan artikkeleihin tai ota yhteyttä hankkeen opettajiin njkekk(at)utu.fi tai mavarj(at)utu.fi.

Huom. 11/2020: Blogia ei tällä hetkellä päivitetä aktiivisesti eivätkä blogin ylläpitäjät vastaa kommentteihin. Artikkeleihin saa kuitenkin edelleen jättää kommentteja, ja sivun kävijät voivat vastata toistensa kommentteihin ja kysymyksiin.

Creative Commons -lisenssi
Tämä teos, jonka tekijä on Niina Kekki, on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.